Työterveyshuoltoon uusi vaihtoehto

Tommi Salo kertoi yhdistyspohjalle perustuvasta työterveyshuollosta.

 

Oulaisiin on mahdollista perustaa yhdistyspohjainen työterveyshuolto.
Se vaatii noin 700 työntekijän pohjan.
Näin totesi maanantaina uudenlaista mallia esitellyt Tommi Salo, joka kertoi mallin hyvistä kokemuksista Keski-Pohjanmaalta.
”Yhdistykseen liittyisivät paikalliset yritykset. Edustamani yritys, Herrfors, on mukana Pietarsaareen perustetussa paikallisyhdistyksessä ja meillä on siitä hyviä kokemuksia.”
Toiseksi esimerkiksi Salo nosti Oulun, jossa Pohjois-Suomen Työterveys ry on toiminut jo 1970-luvulta lähtien.

Suunnitelmissa Oulainen muodostaisi oman paikallisyhdistyksen yhdessä Ylivieskan, Alavieskan, Sievin, Nivalan ja Kalajoen kanssa.
Yhdistys toimisi osana Suomen Työterveys ry:tä. Yhdistyksellä on toimintaa yli 30 paikkakunnalla ja jäsenyrityksiä sillä on yli 5300.
”700 työntekijän rajaa haetaan kartoituksessa siksi, että silloin Oulaisiin saataisiin oma työterveyshuollolle oma toimipiste.”

Yhdistyksen perustamista ollaan kartoittamassa parhaillaan. Sen tavoitteena on tuottaa työterveyshuolto voittoa tavoittelemattomasti.
Kartoitusta tekevä Mari Autio toivoo, että oulaistelaisyritykset ilmoittautuisivat mukaan kartoitukseen, jossa tehdään selvitys, onko uudenlaiseen työterveyshuoltoon kiinnostusta.
”Vaikka olemme vasta alkutaipaleella, Oulaisista on mielenkiintonsa ilmaissut kuusi yritystä. Heillä on yhteensä 61 työntekijää.”
Kartoituksen lopputulokset pitäisi valmistua toukokuun loppuun mennessä.
”Kun toiminta on voittoa tavoittelematonta se tarkoittaa luonnollisesti sitä, että hinnat ovat edullisemmat. Toiminta on asiakaslähtöistä ja yritykset ovat itse vaikuttamassa palveluihin.”

Takaisin Jutut -sivulle