Uimarannalle hellepäivää pakoon

Helteinen, liki 30 asteinen sää helli maanantaina oulaistelaisia. Moni paikkakuntalainen lähtikin hakemaan viilennystä tukalaan oloonsa uimarannalta. Piipsjärven uimarannalla uimisen riemusta nautti useampi lapsiperhe. Hanna-Kaisa Ruuska ja Jyri Soukka tulivat katsastamaan Piipsjärven uimarannan kunnon ystävänsä kehotuksesta.
”Meidän hyvä ystävä kehui, että tämä on paras uimaranta. Hän käy täällä paljon uimassa”, totesi Hanna-Kaisa Ruuska.

Nelihenkisen perheen kaikki muut jäsenet olivat jo käyneet testaamassa uimaveden lämmön sunnuntaina, mutta Hanna-Kaisa Ruuskalla tämä koitos oli vielä edessäpäin. Hän totesi, että Ylivieskassa uimapaikat ovat paljon pienempiä, jolloin ne ovat helteisellä säällä usein tupaten täynnä.
”Tänne sen sijaan mahtuu todella hyvin, kun ranta on pitkän mallinen”.
Kesälomasuunnitelmistaan Hanna-Kaisa Ruuska ja Jyri Soukka paljastivat sen verran, että edessä oli ainakin mummulareissu Keski-Suomeen.
”Sen lisäksi pyrimme olemaan mahdollisimman paljon rannalla ja syömme tietysti myös jäätelöä”, nauroi Hanna-Kaisa Ruuska.

Ruotsissa asuva Ari Siirtola löysi Piipsjärven uimarannan vasta muutama vuosi sitten. Hänen mielestään paikka olisi paremmankin mainonnan arvoinen.

Hieman varjoisemmassa paikassa 7-kuukautisen Niilo-poikansa kanssa kesäpäivää vietti Oulaisiin hiljattain Kempeleestä muuttanut Mari Nieminen. Muutaman uintikerran kokemuksellaan hän antoi Piipsjärven uimarannalle hyvän arvosanan.
”Ei täällä muuten liikaa näitä uimarantoja olekaan”, muistutti Mari Nieminen.
Kesä sujuu Mari Niemisen kohdalla hyvin pitkälti pienen Niilo-pojan ehdoilla. Sen verran innokas vesipeto Niilo tuntui olevan, että Piipsjärven uimaranta tulee olemaan tämän perheen suosikkipaikka myös loppukesän ajan.

Jyri Soukka, Alvar ja Hanna-Kaisa Ruuska nauttivat hellepäivästä Piipsjärven rannalla. Perheen toinen lapsi Minea ehti jo mennä uimaan.

Ari ja Sofia Siirtola nauttivat auringosta omissa aurinkotuoleissaan. Pariskunta oli saapunut Suomeen ja Oulaisiin Ruotsin Gävlestä. Ari Siirtola on asunut siellä koko 50 vuotisen elämänsä ajan, mutta hänen vanhempansa ovat kotoisin Oulaisista.
”Vanhemmat muuttivat Ruotsiin työn perässä 50-luvun lopussa”, muistelee Ari Siirtola.
Oulaisissa Siirtolat vierailevat noin kolmen kuukauden välein, koska Arin äiti asuu vielä paikallisessa vanhainkodissa. Kun Ari Siirtolan puhetta kuuntelee, ei heti uskoisi, että hän on asunut koko ikänsä Ruotsissa. Niin hyvin häneltä nimittäin luonnistuu suomen puhuminen.
”Suomen kielen taitoni on säilynyt aika hyvin. Kävin minä Oulussa armeijankin ja sielläkin tuli kieltä opeteltua”.
Ari Siirtola kertoo pitävänsä kesälomansa osissa. Nyt on menossa ensimmäinen lomaviikko, jonka jälkeen hän palaa työmaalle kahdeksi viikoksi. Sen jälkeen edessä on vielä kolmen viikon lomapätkä. Piipsjärven uimarantaa hän kuvaili mukavaksi paikaksi. Ainut miinuspuoli paikassa on se, ettei sitä ole hänen mukaansa kovin helppo huomata.
”Vaikka olen täällä koko ikäni vieraillut, huomasin tämän uimarannan vasta 4-5 vuotta sitten. Ei tänne ole kovin helppo löytää. Honkamajalla tuli hiihdettyä nuorempana paljon, mutta täällä ei tullut käytyä”.

Takaisin Jutut -sivulle