Uudistunut Törmänhovi avaa kesäkauden monipuolisella ohjelmalla

Törmänhovin ruokasalia ja juhlasalia ei ole tuntea entisekseen. Pitää hieraista silmiään, että ymmärtää olevansa hereillä. Uudistuneet ovat myös sisääntulo, käytävät sekä viisi hotellihuonetta toisessa kerroksessa. Törmänhovin yrittäjä Kirsti Oulasmaa on tyytyväinen, kun uudistus on nyt valmis.
Ruokasalin paneelit ovat vanhanvihreitä, lattia on uusittu, katosta valoa jakavat valkoiset lamput, kaksi aina rinnakkain ja pöytien ympärillä on uudet valkoiset tuolit.
”Talon kellarista löytyi vanhaa kalustusta, kuten tuo senkki tuolla peräseinällä”, opastaa yrittäjä Oulasmaa.

Salin sisääntulon oikealla puolen on puolestaan lasivitriini, jossa on kiertävä näyttely. Tässä kuussa ovat esillä Wanhan Woiman keräämät erilaiset kahvikupit. Aikaisemmin näytteillä on ollut esillä muun muassa yksityisten keräilijöiden taskulamppuja ja erilaisia avaimia.
”Vitriininäyttely vaihtuu kuukausittain ja näytteelle asettaja voi olla aivan tavallinen keräilijä, kunhan vain varaa etukäteen näyttelytilan”, Kirsti Oulasmaa huomauttaa.
Ruokasalista pääsee viereiseen juhlasaliin, joka sekin on uudistettu lattiasta kattoon. Sisääntulo on tyylikäs, punainen sohvakalusto, pieni leikkipaikka lapsille, kirjasto ja taidetta seinillä. Yläkerrassa on viisi hotellihuonetta vessoilla, jotka nekin kaikki on uudistettu, samoin käytävät.
”Pintaremontti maksoi yli kymppitonnin, kun oman työn osuus oli korkea.
Sisustuksen suunnitteli ja osittain toteutti raahelainen Lotta Ranta”, kertoo Kirsti Oulasmaa.

Törmänhovin ruokasali on pessyt kasvonsa remontin myötä. Viihtyisää taloa emännöi yrittäjä Kirsti Oulasmaa.

Törmänhovin kesän avataan pian. Yrittäjä kertoo, että ensimmäinen kesän merkki on kesäkahvilan avaaminen. Kahvila on myös pihakahvio.
”Kesätyöntekijät hoitavat myös Törmänhovin lampaita, minipossuja ja kaneja, joita talon vieraat voivat käydä tapaamassa”.
Kirsti Oulasmaa muistuttaa jo aikaisempanakin kesänä toimineesta pihakirppiksestä eli peräkonttikirppiksestä. Tapahtuma järjestetään jälleen joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina ja paikkamaksuja ei peritä.
”Kesän suurin tapahtuma ja kovin satsaus on Wanhan Woiman Weteraanikonepäivät heinäkuussa. Oulasmaan apuna sitä tulevat järjestämään Törmänhovilla paikallisten urheiluseurojen ja nuorisoseuran jäsenet.

Neljä vuotta Törmänhovin yrittäjänä toiminut Kirsti Oulasmaa tekee tiivistä yhteistyötä Wanhan Woiman kanssa.
”Sieltä löytyy tietoa ja innokkuutta tapahtumien järjestämiseen. Lisäksi meillä on Törmänhovissa Ulla Alvarin ajoilta asti työskennellyt kokki ja leipuri talon leipomossa.”
Syksylle Kirsti Oulasmaa lupaa Törmänhovin rapujuhlat ja Amiraalin päivälliset notkuvine ruokapöytineen. Valmistelun alla on myös myöhäissyksylle mahdollisesti ajoittuvat Kummituskierrokset.
”Tämän talon historiaan kuuluvat syntymät ja kuolemat sekä niiden tiimoilta myös kummitukset”, sanoo Oulasmaa. Kummitusten olemassaolosta ovat talossa yöpyneet asiakkaat tehneet havaintoja aina silloin tällöin ja niistä on myös kerrottu Kirsti Oulasmaalle.

Takaisin Jutut -sivulle