Uusi apteekkari Petri Mäenkoski: ”Oulaisten apteekki on yksi hienoimmista koko Suomessa”

Oulaisten apteekin uusi yrittäjä on valittu. Apteekkarina aloittaa tällä hetkellä Pelkosenniemen apteekkia pyörittävä Petri Mäenkoski. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea valitsi Mäenkosken tehtävään 15 hakijan joukosta.
”Lupa tuli viime viikon keskiviikkona ja päätökselle on vielä valitusaikaa rapiat kuukausi. Sitten katsotaan, että milloin päästään sopimaan kauppapäivät nykyisen apteekin kanssa. Sinne päin ollaan kuitenkin kovaa vauhtia tulossa”.
Syy sille, miksi Petri Mäenkoski haki avoinna ollutta Oulaisten apteekkarin paikkaa, oli halu edetä työuralla isommasta apteekista suurempaan. Toinen merkittävä syy oli se, että nyt hän pääsee lähemmäksi kotipaikkaansa Iitä.
”Lisäksi kaikki harrastukseni ovat Oulun seudulla. Olen toiminut Kärppien kotiotteluissa asiantuntijakommentaattorina radioselostaja Ari Steniuksen parina”.

Petri Mäenkoski ehti toimia Pelkosenniemen ja Savukosken sivuapteekin apteekkarina 3,5 vuotta. Kun Lapissa kerran ollaan, kuuluivat Mäenkosken harrastuksiin muun muassa marjastus, metsästys ja kaikenlainen muu metsässä ”möyriminen”.
”Täällä harrastukset olivat viiden minuutin päässä. Onhan tämä muuten tosi pieni paikkakunta. Eihän täällä ole kuin apteekki, huoltoasema ja kauppa”.
Oulainen ei ole Petri Mäenkoskelle kovin tuttu paikka. Hän ehti toimia ennen Pelkosenniemelle siirtymistään 11 vuotta proviisorina Haapajärvellä ja kertoo vierailleensa tuona aikana yhden kerran myös Oulaisissa. Hiljattain hän teki kaupunkiin toisen visiittinsä ja tällä kertaa tulevaan työpaikkaansa.
”Kävin ennen valintaani ajelemassa Oulaisissa ja olin apteekissa haamuasiakkaana. Täytyy kyllä sanoa, että se on yksi hienoimmista apteekeista Suomessa. Kiinteistö on tehty viimeisen päälle apteekkia varten. Ja mitä olen ymmärtänyt, on Lippe (Keskinen) tehnyt siellä todella hyvää työtä”.

Petri Mäenkoski aikoo muuttaa asumaan Oulaisiin ja on jo etsinyt paikkakunnalta asuntoa. Hyviä vaihtoehtoja on hänen mukaansa tullut eteen useampi. Muilta osin hän toivoo, että koronasta päästäisiin pikkuhiljaa eroon ja harrastukset jääkiekon parissa voisivat jatkua normaalisti, vaikka toki on tästä poikkeusvuodesta ollut hänelle jotain hyötyäkin.
Nimittäin auton matkamittariin on kertynyt noin 30 000 kilometriä vähemmän kuin tavallisena kiekkokautena.

Takaisin Jutut -sivulle