Uusi padel-halli kiinnostanut oulaistelaisia

Padel Oulainen Oy:n yrittäjällä Jukka Hanhelalla on syytä hymyyn. Oulaisten uusi padel-halli saatiin avattua reilu viikko sitten ja kiinnostus lajia kohtaan on ollut heti alussa hyvällä tasolla.
”Järjestimme viime viikolla ilmaisia perehdytysvuoroja ja kentät olivat aamusta iltaan aivan täynnä. Sitä tässä koko ajan ihmettelenkin, että kuinka erikoinen laji tämä on: hallille tulee ihmisiä, jotka eivät ole koskaan aikaisemmin nähneet lajia ja lähtevät silti innokkaasti tähän mukaan”, iloitsee Jukka Hanhela.

On kuitenkin tosiasia, että varsinkin alussa uutta lajia täytyy tuoda tutuksi oulaistelaisille ihmisille.
”Täällä tullaan järjestämään aloittelijoiden kursseja ja valmennuksia. Sitten tulee paljon erilaisia pelitapahtumia”, Hanhela lupaa.
Hanhelan mukaan iso joukko ilmaisella pelivuorolla käyneistä ilmoitti heti seuraavana päivänä halukkuudestaan varata padel-halliin oman vakiovuoronsa. Jukka Hanhela kehottaakin lajista kiinnostuneita olemaan nopeita vapaiden pelivuorojen varaamisen suhteen, sillä nopeat vievät tässäkin lajissa parhaimmat peliajat.
”Täällä Oulaisissa saa vielä vuoroja maanantaille, keskiviikolle ja torstaille. Viikonlopullekin löytyy muutamia vuoroja”.
Padel-peli kehitettiin Espanjassa jo 1970-luvulla, mutta Jukka Hanhelan mukaan uusia kenttiä avataan esimerkiksi suomalaisten suosiman Fuengirolan alueella koko ajan lisää.
”Padel on Espanjassa harrastajamääriltään toiseksi suosituin urheilulaji heti jalkapallon jälkeen”, tietää Jukka Hanhela.

Suomessakin arvioitiin vielä muutama vuosi sitten padel-harrastajamääräksi noin 30 000 ihmistä, mutta Jukka Hanhelan mukaan tällä hetkellä arvio on jo noin 70 000 harrastajassa. Myös padel-kentät yleistyvät maassamme kovaa vauhtia.
”Silloin, kun itse tein ensimmäisen kenttäni Oulun seudulle, oli kenttiä Suomessa noin sata. Mutta nyt pelkästään Oulussa on jo noin 50 padel-kenttää”.
Jukka Hanhela näkee, että yksi tekijä padelin suosiossa on se, että esimerkiksi sukulaislajiinsa tennikseen verrattuna se on helpompi aloittaa.
”Padelissa maila on lyhyt ja silloin se on paljon helpommin hallittavissa. Pallo on muuten samanlainen kuin tenniksessä, mutta siinä on vähemmän painetta, jolloin se ei pomppaa niin paljon ja siksi pelin tempo pysyy suhteellisen hiljaisena”.

Padelia pelataan kaksi vastaan kaksi pelinä, joten siinäkin suhteessa sitä voidaan pitää erittäin sosiaalisena lajina. Jukka Hanhelan mielestä parasta on se, että padelia voidaan pelata myös sekapelinä, jolloin pelikaverina voi olla mies tai nainen. Laji ei katso myöskään ikää. Jukka Hanhelankin oman peliporukan ikäjakauma on tällä hetkellä 17 vuodesta reiluun 60 ikävuoteen.
”Merkittävä yksityiskohta on myös se, että iso osa meidän halleissamme käyvistä pelaajista on naisia, mikä on aika poikkeavaa, kun tilannetta vertaa moneen muuhun pallopeliin. Itseasiassa naiset pelaavat padelia paremmin kuin miehet. He eivät käytä niin paljon voimaa, jolloin palloista tulee paljon pidempiä. Miehillä yleisin virhe onkin se, että palloa lyödään voimalla”, tunnustaa Jukka Hanhela.

Oulaisten padel-halli toimii itsepalveluperiaatteella. Pelaaja varaa ja maksaa vuoronsa verkossa. Hallin ovesta hän pääsee sisään saamallaan numerokoodilla. Hallin sisältä voi vuokrata pelivälineitä ja halutessaan ostaa uuden mailan itselleen.
Padel-hallista löytyy myös erikseen varattavissa oleva sauna. Peseytymistilat sijaitsevat saunan alapuolella olevissa miesten ja naisten pukuhuoneissa.
”Ajatuksena on, että tästä tulee mahdollisimman monelle mukava ajanviettopaikka. Vähän samaan tyyliin kuin frisbeegolfissa, että pelaamaan mennään enemmän ja vähemmän tosissaan ja sosiaalinen juttu on paljon suuremmassa roolissa”, Jukka Hanhela toteaa.

Takaisin Jutut -sivulle