Uusi viestintäkoordinaattori on myös karavaanari ja sitruspuiden kasvattaja

Anna Ruotsalainen aloitti työt Oulaisten kaupungin viestintä ja markkinointikoordinaattorina.

Mistä tulet, minkä ikäinen olet ja miksi päätit hakea tätä työpaikkaa?
Olen 31-vuotias ja kotoisin Oulaisten naapurikaupungista Ylivieskasta. Muutin Oulaisiin viime syksynä. Kun näin ilmoituksen avoimesta työpaikasta, minulle tuli tunne, että haluan tarttua tilaisuuteen. Markkinointiviestinnällä voidaan tukea kaupungin kehitystä ja elinvoimaisuutta. Minulla on intoa olla uuden kotikaupunkini kehittämisessä mukana, joten työ tuntuu tärkeältä ja merkitykselliseltä.
Olen koulutukseltani taiteen maisteri. Painotuin opinnoissani paljon median ja markkinointiviestinnän kysymyksiin. Tein mediatutkimuksia, tapahtumatuotanto- ja palvelumuotoiluprojekteja ja laajoja kuluttajatutkimuksia. Suunnittelin ja toteutin markkinointikampanjoita sekä sosiaalisen median kampanjoita ja toimin koulutusohjelmaamme esitelleen lehden päätoimittajana. Odotan että pääsen hyödyntämään näitä oppeja uudessa työssäni.

Milloin aloitit työt ja millaiselta alku on tuntunut?
Aloitin työt Oulaisten kaupungin viestintä- ja markkinointikoordinaattorina elokuun ensimmäisenä päivänä. Alku on ollut huolellista perehtymistä ja tulevan ideointia. Kehitettävää on paljon.

Onko Oulainen sinulle entuudestaan tuttu kaupunki?
Muutin Oulaisiin viime syksynä, sitä ennen Oulainen oli minulle tuttu vain Ylivieskan naapurikaupunkina.

Miltä tuntuu aloittaa työssä, jollaista Oulaisten kaupungilla ei ole ennen ollut? Onko paineita?
Olen innoissani siitä, että olen Oulaisissa ensimmäinen laatuani. Minun ei tarvitse täyttää suuria saappaita tai valmista muottia, vaan saan lähteä toteuttamaan tehtävää omalla tavallani ja se muotoutuu minun näköisekseni. Pidän tätä hienona mahdollisuutena.

Kerro vähän tärkeimmistä työtehtävistäsi ja mitä kaikkea olet jo ehtinyt tehdä?
Työnkuvani tarkentuu vähitellen. Työ tulee olemaan monipuolinen kokonaisuus, johon sisältyy muun muassa kaupungin viestinnän tekemistä avoimemmaksi ja näkyvämmäksi ja kaupungin päätöksenteon läpinäkyvyyden lisäämistä. Tähän mennessä olen ottanut Oulaisten kaupungin sosiaalista mediaa haltuun ja perustanut kaupungille Instagram-tilin @oulaistenkaupunki. Olen tutustunut erilaisiin kohteisiin Oulaisissa ja kiertänyt valokuvaamassa kaupunkia. Olen ideoinut kaupungin sisäisen viestinnän sekä päätöksenteon viestinnän kehittämistä. Olen laatinut muun muassa lehdistötiedotteita ja esite-, kutsu-, kyselylomake- ja julistemateriaalia.

Muutatko Oulaisiin, vai asutko jossain muualla? Voiko tätä työtä tehdä etänä?
Olen muuttanut Oulaisiin viime syksynä, jolloin kävin vielä Ylivieskassa töissä. Käyn uudessa työssäni tutustumassa erilaisiin kohteisiin ja toimijoihin, vierailemassa tapahtumissa ja valokuvaamassa kaupunkia, joten kaikkia tehtäviä ei voi tehdä maailman toiselta puolelta käsin. Työ on kuitenkin hyvin joustavaa ja vaihtelevaa, joten useat tehtävät voi hoitaa myös etänä.

Mitä muuta sinun elämääsi kuuluu työn lisäksi?
Asun Oulaisissa aviomieheni kanssa. Harrastan kotimaanmatkailua, luonnossa liikkumista ja museoissa, taidenäyttelyissä ja kulttuuritapahtumissa käymistä. Fanitan Tove Janssonia. Olen karavaanari, meillä on 1970-luvun retro-matkailuvaunu, jonka olemme kunnostaneet. Olen hurahtanut sitruspuiden kasvattamiseen.

Takaisin Jutut -sivulle