Uusien urkujen hankinta nytkähti eteenpäin

Oulaisten kirkkoon suunnitellaan noin 25 äänikertaisia ja tyyliltään ranskalaisromanttisia urkuja. Kuvituskuva

Oulaisten kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että se tekee päätöksen uusien urkujen hankkimisesta Oulaisten kirkkoon. Hankkeen on tarkoitus alkaa 1.1.2023.

Urkutoimikunta on työskennellyt säännöllisesti ja käynyt myös perehtymässä kolmessa eri kirkossa sen tyyppisiin urkuihin, joita suunnitellaan Oulaisten kirkkoon. Jotta suunnittelu voisi käynnistyä, tarvitaan urkujen hankkimisesta päätös.

Kirkkoherra Matti Hirvilammi paljastaa, että Oulaisiin suunnitellut urut tulevat olemaan noin 25 äänikertaiset ja tyyliltään ranskalaisromanttiset. Esimerkiksi Ylivieskan kirkkoon tilatut urut ovat barokkiurut.

Kirkkoherra toivoo, että syyslomaviikolla kokoontuva kirkkovaltuusto hyväksyy kirkkoneuvoston esityksen, sillä tarve urkujen uusimiselle on ilmeinen.

”Nykyiset urut ovat valitettavasti aikansa eläneet. Urkuja tutkineiden asiantuntijoiden mukaan on kokonaistaloudellisesti edullisempaa hankkia uudet urut kuin korjata vanhat”, toteaa Matti Hirvilammi.

Kirkkoherra ei osaa sanoa vielä tässä vaiheessa tulevan urkuhankinnan hintalappua, mutta toteaa, että rahaa tulee menemään urkujen lisäksi parvella tehtäviin rakenteellisiin muutostöihin.

”Uskoisin, että valtuusto kokouksen aikaan osaamme sanoa hinnasta vähän enemmän”.

Takaisin Jutut -sivulle