Uusittu urheilukenttä miellyttää, mutta mistä saadaan tarpeeksi käyttäjiä ja vetäjiä?

Oulaisten uusitulla urheilukentällä kelpaa nyt urheilla. Kuva: Aleksi Olli

Oulaisten remontoidulla urheilukentällä järjestettiin viralliset avajaiset elokuun viimeisenä sunnuntaina. Puitteiden pitäisi nyt olla olla kunnossa vai ovatko ne Oulaisten Huiman yleisurheilujaoston puheenjohtaja Mikko Röyttä.

”Pääsääntöisesti kyllä on. Toivotaan nyt, että kentästä pidetään huolta jatkossakin”.

Röytän mukaan nyt on tärkeintä löytää kentälle lisää käyttäjiä, sillä totuus on se, että Oulaisten urheilukenttä oli katastrofaalisessa kunnossa liian monta vuotta.

”Esimerkiksi jalkapalloon löytyy kyllä käyttäjiä, mutta meillä tilanne on haastavampi. Emme ole voineet järjestää moneen vuoteen mitään yleisurheilukisoja paikallisia kisoja lukuun ottamatta”.

Mikko Röyttä kertoo, että alueen piirijärjestöltä on jo tullut kyselyjä yleisurheilukilpailujen järjestämisestä Oulaisten kentällä ensi kesänä. Tilanne on kuitenkin hankala, sillä kentältä ei löydy vielä kaikkia tarvittavia välineitä isojen kisojen järjestämiseen.

”Omia ajanottolaitteita meillä ei ole ja aidat ovat vanhoja eikä niitä riitä kuin parille radalle. Pikkaisen on syyttävä sormi osoittanut tässä myös meidän suuntaamme, sillä emme hoksanneet sanoa asiasta siinä vaiheessa, kun rataa kunnostettiin”.

Tyytyväinen urheilukentän uuteen ilmeeseen on myös Oulaisten Tarun puheenjohtaja Tuula Luttinen. Ainoastaan huoltotilojen varastoa Luttinen luonnehtii turhan pieneksi.

”Sen sijaan pukuhuoneet ja vessat ovat kyllä ihan toimivia”.

Tuula Luttinen myöntää, että Oulaisten Tarun yleisurheilu viettää tällä hetkellä syvää hiljaiseloa. Alkukesästä heillä oli yleisurheilukerho, jossa oli kuitenkin ilahduttavasti osanottajia. Fakta on kuitenkin se, että moni aikaisemmin Tarun tai Huiman väreissä yleisurheillut on siirtynyt jo ennen koronataukoa muualle tai kokonaan muiden lajien pariin.

”Meillä on edelleen muutamia lahjakkaita urheilijoita, mutta osa on siirtynyt isompiin seuroihin. Meidän täytyy hyväksyä se, että Huima on kasvattajaseura ja sillä tässä mennään eteenpäin. Mutta ainahan me toivomme, että nuoria tulisi toimintaan mukaan lisää”.

Myös toinen huoli on Huimalla ja Tarulla yhteinen. Yleisurheilun pariin tarvittaisiin rutkasti enemmän vetäjiä kuin mitä niitä tällä hetkellä on.

”Liian pienillä harteilla koko yleisurheilupuoli on tällä hetkellä. Tarvitsemme lisää vetäjiä ja vanhempia”, toteaa Mikko Röyttä.  

”Se on nykyajan vitsaus, että vapaaehtoistyöntekijöitä on vaikea löytää. Niitä, jotka valmiille tulee, on kyllä tarjolla. Senkin olen huomannut, että moni aikuinen ei halua sitoutua toimintaan pitemmäksi aikaa”, sanoo Tuula Luttinen.

Lauantaina 11.9. on kuitenkin kaikilla yleisurheilun ystävillä mahdollisuus tutustua uuteen kenttään ja itse hienoon urheilulajiin tarkemmin, kun Oulaisten urheilukentällä järjestetään Huiman heitot -kilpailu kello 12 alkaen. Lajeina ovat kiekko, keihäs ja kuula. Puheenjohtaja Mikko Röyttä kertoo, että paikan päälle on tulossa ainakin yksi urallaan yli 80 metriä heittänyt keihäsmies, Jarkko Koski-Vähälä.

”Muitakin yli 70 metrin heittäjiä on tulossa. Toivottavasti saadaan lauantaille paljon katsojia paikalle”.

Takaisin Jutut -sivulle