Väinölänrannan puunhakkuu surettaa kaupunkilaisia

Väinölänrantaa myllätään kovalla vauhdilla ja alueelle on suunnitelmissa rakentaa uusi esiintymisalue muun muassa kesäteatteria varten. Viime aikoina alueella on kaadettu paljon puita, mikä on aiheuttanut runsaasti keskustelua alueen asukkaiden kesken.
Tässä muutamia toimitukseen tulleita kommentteja: ”Minun käsitykseni mukaan puistossa nimenomaan kuuluisi olla puita, eikä vain rapaista nurmikenttää, mutta ehkä olen väärässä”, ”Kyllä kaupunkimaiseen ympäristöön kuuluisi puisto, jossa on puita”, ”Mikähän idea tässä on, vai onko mitään ideaa?” Mitä on tulossa tilalle vai onko kuitenkaan mitään?”, ”Jos imagona on halu olla kaupungin sijaan tuppukylä, jossa on pelkkää mehtää, peltoa ja pusikkoa, niin sitten sopii imagoon”, ”Näillä isoilla kunnon puilla on ihan eri (virkistys)arvo kuin joillakin puutarhamyymälästä vasta haetuilla metrin mittaisilla risuilla”.

Oulaisten kaupungin tekninen johtaja Kyösti Rajaniemi vahvistaa, että nyt kaadetut puut joutuvat väistymään uuden esiintymisalueen tieltä. Muussa tapauksessa alueella ei voida tehdä rakennustöitä. Hän myös myöntää, että kaadetuista puista osa tullaan myymään. Kysymykseen, millä aikataululla Väinölänrannan uudistustyö aiotaan saada valmiiksi, ei Rajaniemi osaa kertoa tarkkaa vastausta.
”Toivottavasti ensi vuoden aikana on valmista”, hän lausuu.

Takaisin Jutut -sivulle