Vanhan hyvän ajan huoltoasema

Autokotila Oy:n yrittäjä Jukka Kotila pyörittää pientä huoltoasemaa Vihannissa. Hänet palkittiin tänä vuonna Vuoden yrittäjänä.

Kantatie 86:lta Raahen suuntaan kääntynyt ei voi olla huomaamatta pientä huoltoasemaa Raahentien varrella. Siinä se on seissyt jo 1960-luvulta lähtien. Alussa Esson nimen alla, sen jälkeen ST1-huoltoasemana. Tällä hetkellä yrityksen polttoainejakelu hoituu SEO:n toimesta.


Huoltoasemaa pyörittää perheyritys, Autokotila Oy. Puikoissa on Jukka Kotila, joka alkoi puuhailla huoltoaseman eri tehtävissä reilut 20 vuotta sitten. Yhteensä työntekijöitä yrityksessä on kahdeksan. Neljä myymälän puolella ja toiset neljä autohuollossa. Jukka Kotilan mukaan Autokotila Oy:ssä mikään palvelu ei mene toisen edelle, vaikka eritoten korjaamo- ja huoltopalvelu on ollut Autokotilassa aina erittäin vahva. Hiljattain korjaamoon onkin laitettu muun muassa uudet pyöränsuuntauslaitteet sekä nostureita.
”Kaikki asiat tukevat toisiaan. Olen aina sanonut, että vaikka meillä on käytössä kaikki nykyajan mahdollisuudet, olemme silti pyrkineet pitämään täällä vanhan ajan huoltoaseman henkeä yllä”, toteaa Jukka Kotila.


Kantatieltä poikkeavat tai Raahen suuntaan kulkevat autoilijat ovat Vihannin huoltoaseman toiminnan kulmakiviä. Runsaslukuista vakioasiakaskuntaa unohtamatta. Joku voisi luulla, että polttoainekaupalla se tili tehdään, mutta Jukka Kotila melkeinpä hymähtää tällaiselle lauseelle.
”Jos ennen on menty polttoainekaupan osalta pienellä marginaalilla, niin kyllä sitä mennään tälläkin hetkellä. Varsinkin sen jälkeen, kun polttoaineen hintakehitys alkoi mennä ylöspäin. Jos pelkällä polttoaineen myynnillä koittaisi huoltoasemaa pyörittää, huonosti kävisi”.


Vihannin SEO:ssa on panostettu viime vuosina vahvasti huoltamon ympäristön parantamiseen. Laajennettu piha antaa koko ajan kasvaville yhdistelmäajoneuvoille paremmat mahdollisuudet tulla viettämään lepohetkeä huoltamon palveluiden äärelle. Tätä silmällä pitäen on myös huoltamon ruokapuoleen tehty muutamia uudistuksia hankkimalla muun muassa uusi ruokauuni.
Maanantaina koitti Jukka Kotilalle ja koko perheyritykselle suuri päivä. Hänet nimittäin palkittiin Vihannin Vuoden 2021 yrittäjänä. Muita alueen palkittuja yrityksiä ovat Virpi ja Risto Ojaniemen luotsaama Motori Oy Raahessa, Petri ja Lasse Svenskin Koneurakointi Svensk Ay Siikajoella ja Jani Westerlundin PR Rolls Oy Pyhäjoella. Nuorena yrittäjänä palkittiin Studio Pocahontas ja Pole Fit Clubin yrittäjä Nina Tirkkonen.

Takaisin Jutut -sivulle