Vielä ehtii kyläjoulukauppaan

Kaikki Bergströmin kiinteistön ohi kulkeneet eivät ole voineet olla huomaamatta entisen karkkikaupan tiloissa joulukuun alusta saakka toiminutta kyläjoulukauppaa. Joulukuun 22. päivään saakka auki olevan kyläjoulukaupan tiskin takana häärii Kyläillen!-hankkeen hankevetäjä Elina ”Ellu” Piippo.
”Tämä on vuosien ideoinnin tulos. Monella väellä olemme haaveilleet sesonkikauppaa kokeiltavaksi. Kyläillen!-hankkeella oli nyt rahkeet lähteä joulukauppaa kokeilemaan”, kertoo Elina Piippo.
Kyläjoulukaupassa on myynnissä oulaistelaisten käsityöosaajien tekemiä tuotteita. Hyllyiltä löytyy niin neuleita, puusta tehtyjä esineitä kuin erilaisia joulukoristeita ja kransseja. Ja tietysti paljon muuta ajankohtaan sopivaa tuotetta.
”Tuotteitaan meille myyntiin tuoneet ihmiset saavat tuotot lyhentämättömänä takaisin”, Piippo huomauttaa.
Elina Piippo kertoo, että tavarantoimittajien määrä lienee tällä hetkellä jo 40. Joulukaupalle on siis todellakin ollut kysyntää.
”Monet käsitöiden tekijät ovat tuoneet tuotteitaan testiin, että onko niillä menekkiä ja millä hinnalla”.

Entisen karkkikaupan tilat ovat palvelleet kyläjoulukaupan tarkoitusta Elina Piipon mielestä varsin hyvin. Näyteikkunan rakentamisessa hän sai apuna Sami Kolppaselta, mutta muuten käytännön esillepano on jäänyt Piipon harteille.
”Tasapuolisesti olen koittanut laittaa kaikkien tavarantuojien tuotteita esille”.
Kyläjoulukaupan eniten myydyt tuotteet vaihtelevat päivittäin. Jonain päivänä tuote voi olla villasukka, toisena taas kynttilä. Elina Piipon mukaan asiakkailta on tullut toivetta siitä, että paikallisten käsitöiden myyntipiste olisi hyvä olla olemassa myös muulloin kuin jouluna.
”Vielä ei kuitenkaan ole ratkaistu sitä, että mistä siihen saataisiin rahoitusta. Kellonympäri toimiva palveluaula olisi kuitenkin tervetullut palvelu Oulaisiin”.
No millainen jouluihminen Elina Piippo sitten itse on? Vastaus kuuluu, että hyvin vaihteleva.
”Nyt olen saanut nauttia joulusatumaasta tässä liikkeessä. Varmaan siksi kotona ovat koristeet pysyneet aika vähänlaisena. Joulusta on tullut itselleni vuosi vuodelta henkisempi. Lapset kun kasvavat, jää kaikki hössötys ja materia vähemmälle”.

Takaisin Jutut -sivulle