Vihantilaistamma vihdoin valtakunnallisen ravilähdön voittoon

Vihantilaisen Teuvo Mämmelän ja Exploding Annan yhteistyö on tuottanut tulosta. Nyt napsahti Kaustisilta Toto 75-lähdön voitto. Kuva: Tiia Mämmelä

Sieltä se vihdoin tuli. Nimittäin Exploding Annan ensimmäinen Toto 75-lähdön voitto. Vuodesta 2018 lähtien vihantilaisten Tiia ja Teuvo Mämmelän omistuksessa ollut yhdeksänvuotias lämminveritamma otti himoitun valtakunnallisen ravilähdön voiton Kaustisilla viime lauantaina. Palkintorahaa Mämmelän talli sai suorituksesta 7000 euroa.

Valmentaja Teuvo Mämmelän mukaan tamman juoksussa oli tällä kertaa kaikki merkit kohdallaan. Hevonen pääsi kirimään loppusuoralla toisten takaa, mikä sopii sille paremmin kuin piikkipaikalla ravaaminen.

”Se ei ala yksin juoksemaan. Pari starttia taaksepäin Oulussa se johti vielä loppusuoran puolessa välissä, mutta löi sitten jarrut kiinni. Nyt sille tuli sitten se nappijuoksu”, iloitsee Teuvo Mämmelä.

Suuri kiitos Exploding Annan menestymisestä kuuluu myös Kaustisilla ohjaksiin hieman hypänneelle nuorelle lupaukselle, Ville Koivistolle.

”Ville on nouseva nuori kuski. Hän tiesi lauantaina mitä teki, ja hevosen kiri oli juuri sopivan mittainen. Tulen käyttämään häntä kuskina jatkossakin”.

Teuvo Mämmelä kertoo hieman nauraneensa niille valmentajille, jotka kyynelehtivät tv-lähetyksissä hevostensa V75-voittojen jälkeen. Mutta niinpä joutui tämäkin kokenut hevosmies pyyhkimään hieman silmäkulmiaan, kun oman suojatin voitto varmistui.

”Olihan se pikkuinen sokki, kun oma tamma voitti. Niin sitä vaan tällainen kuusikymppinenkin mies vielä herkistyy. On minulla kuitenkin ollut aina vahva luottamus tähän hevoseen. Perjantaina, kun kengitin hevosta, sanoin tytölle, että huomenna se on seiskavitosen voittaja”.

Teuvo Mämmelän mukaan Exploding Annan pärjääminen näinkin kovassa seurassa oli osoitus siitä, että raviurheilussa voi menestyä hyvin erilaisistakin lähtökodista.

”Amatöörejä kun tässä ollaan, niin onhan se mukava pärjätä ammattilaisten seurassa. Torvisen Hannu antoi Rovaniemellä ennen vuoden vaihdetta hyviä vinkkejä, miten vehkeitä kannattaa laittaa eri tavalla hevosen päälle. Tämä hevonen kyllä juoksee hyvin, kun se luottaa itseensä”.

Teuvo Mämmelän mukaan yhteistyö Exploding Annan kanssa on ollut mielenkiintoinen. Kun tamma saapui Vihannin Korvenkylän talliin, olivat sen tienestit 470 euroa. Nyt palkintorahaa on kertynyt jo 34 000 euroa. Perusarka hevonen ei ole ollut aina niin helppo valmennettava. Mutta kun sopiva päivä sattuu kohdalle, ei sitä pysäytä mikään.

”Kun se kävelee varikkoalueella rennosti, eikä välitä ympäristöstään, tiedän, että hyvä päivä on tulossa. Paljon pitää antaa kiitosta myös Koiviston Kirsille, jonka hieronnalla tamman kroppa on saatu rennoksi joka nurkalta”.

Seuraava startti Exploding Annalla on Oulussa 25.4. Kyseessä on Lantmännen Agro Stayer Cupin karsintalähtö.

Takaisin Jutut -sivulle