Wanha Woima juhlii 30-vuotista toimintaansa

Toukokuussa 1993 perustettiin Oulaisissa Weteraanimoottorikerho Wanha Woima, joten kuluva vuosi on yhdistyksen 30-vuotisjuhlavuosi. Niin juhlavuoden tapahtumia kuin menneen vuoden toimintaa ja taloutta käytiin läpi yhdistyksen vuosikokouksessa torstai-iltana Törmänhovilla.

Kokouksen runsas osallistujajoukko hyväksyi edellisen vuoden toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen. Vuoteen sisältyi perinteisten konepäivien lisäksi monia pienempiä tapahtumia kuten laskiais- ja pääsiäistapahtumat, Joulumaa ja joulumyyjäiset, peräkärrykirppikset, pienimuotoiset musiikkitilaisuudet, kerhoillat ja -retket. Woimaa tulevaisuuteen! – hanke päättyi kesällä, mutta syksyllä saatiin myönteinen päätös Nuori Woima – hankkeeseen (2023-2024). Molemmat hankkeet ovat Leader-rahoitteisia. Nuori Woima-hankkeen tavoitteena on saavuttaa lapsia ja nuoria toiminnan piiriin sekä tehdä laajemmin aineellista ja aineetonta kulttuuriperintöä tunnetuksi.

Juhlavuoden varsinainen avaus on toukokuussa, jolloin 17. päivä järjestetään Oulaisten torilla kansalaisjuhla ja 19. päivä kyntötapahtuma vanhoilla traktoreilla Pokelanmäellä. 7.-9.7. järjestettävien konepäivien pääteeman ”Työtä ja juhlaa 30 wuotta” avulla halutaan nostaa esille yhdistyksen parissa tehtävää vapaaehtoistyötä ja sen tekijöitä. Perinteiset pienemmät tapahtumat, retket, näyttelyt ja kerhoillat sisältyvät myös vuoden tapahtumiin. Wanha Woima alkaa vuoden aikana valmistautua myös Oulu2026-juhlavuoteen, sillä weteraanikonepäivät on yksi kulttuuripääkaupunkivuoden European Spotlight-tapahtumista. Kansainvälistä yhteistoimintaa on siis luvassa tulevien vuosien aikana.

Vuosikokoukseen asialistalle kuuluivat myös henkilövalinnat. Puheenjohtajana jatkaa Jouni Aitto-oja ja hallitukseen valittiin uusina jäseninä Hannu Herrala Haapavedeltä ja Martti Raudaskoski Oulaisista. Muina hallituksen jäseninä jatkavat Reijo Klemettilä, Leila Laukkanen, Raija Salmela, Irmeli Savukoski ja Hannu Taanila Oulaisista; Kauko Nikula Haapavedeltä; Marko Kotila Raahesta ja Toni Ukonmäki Alajärveltä.

Takaisin Jutut -sivulle