Wanha Woima nimesi kunniajäseniä – kesän tapahtumalle uusi nimi
Wanha Woima piti vuosikokouksensa 21.3. Hallituksen kokoonpano ja puheenjohtaja jatkavat entisellään. Sen sijaan kokous päätti nimetä kahdeksan uutta kunniajäsentä. Puheenjohtaja Jouni Aitto-ojan mukaan kaikilla nyt nimetyillä kunniajäsenillä on takanaan pitkä toimintahistoria Wanhassa Woimassa. Kunniajäseniksi valittiin seuraavat henkilöt: Saara Epäilys, Reijo Grekula, Toini Järvenpää, Leila Laukkanen, Kauko Nikula, Matti Perälä, Martti Raudaskoski ja Tuula Aitto-oja.
Wanha Woima vietti viime vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan. Merkkipaalua juhlittiin näkyvästi kesän Weteraanikonepäivillä, jotka keräsivät jälleen noin 20 000 kävijää.
”Kävijämäärä on ollut viimeiset 15 vuotta tuo 20 000. Koronavuotta ja sen jälkeistä vuotta lukuun ottamatta kävijämäärät ovat olleet todella isoja, eikä osallistujamäärä näytä pienenemään päin”, Jouni Aitto-oja vakuuttaa.
Vuosikokouksessa päätettiin, että Weteraanikonepäivät saa jäädä nyt nimen muodossa historiaan ja ensi kesänä tapahtuma tottelee nimeä Wanhan Woiman päivät.
”Kävijät ovat toivoneet nimen muuttamista. He ovat kovasti puhuneet Wanhan Woiman päivistä ja ihmetelleet, että miksi tapahtuman nimi on Waltakunnalliset Weteraanikonepäivät. Se antaa väärän kuvan tapahtuman toiminnasta, sillä siellä on esillä paljon muutakin kuin vanhoja koneita. Sinänsä tapahtuman sisältö ei tule muuttumaan mihinkään”.
Wanhan Woiman päivät järjestetään taas heinäkuussa kaksi viikkoa juhannuksen jälkeen. Ajankohta on osoittautunut säidenkin puolesta oikein hyväksi. Jouni Aitto-ojan mukaan Wanhan Woiman päivistä on kasvanut niin merkittävä tapahtuma, että sen huomioivat lähiseudun muutkin tapahtumanjärjestäjät omassa toiminnassaan.
”Muut eivät lykkää omia tapahtumiaan samalle viikonlopulle. Ei siinä ole mitään järkeä. Jotkut soittavatkin aina ja varmistavat, että pidetäänkö konepäivät edelleen samana ajankohtana”.
Tämän vuoden Wanhan Woiman päivien teemana on Wauhtia 50-luvulta. Kyseiseltä vuosikymmeneltä mieleen on jäänyt muun muassa se, että vuonna 1952 Suomi sai vihdoin maksettua sotakorvauksensa pois.
”Suomi oli ainoa valtio maailmassa, joka sai korvaukset asiallisesti maksettua. Sen seurauksena metalliteollisuus lähti vauhtiin ja autoja sekä traktoreita alkoi tulla enemmän Suomeen. Myös yhdistys- ja järjestötoiminta virkistyivät selvästi”.
Yleinen kustannustason nousu on vaikuttanut omalta osaltaan myös Wanhan Woiman talouteen. Vielä viime vuonna konepäivien pääsylippujen hinnat olivat entisellään, mutta tänä vuonna niihin joudutaan tekemään pieni korotus.
”Yhden päivän lipun hinta on 15 euroa ja kolmen päivän 30 euroa”, toteaa Jouni Aitto-oja.