Waterista vinkkejä vaikuttamiseen ja virkistämiseen

Vaasassa järjestettiin 15.–17.10. Suomen Lukiolaisten Liiton Water-festivaalit.
Tapahtuma on lukiolaisille suunnattu kaksipäiväinen opiskelijakuntafestivaali. Sen tarkoituksena on kouluttaa lukioissa toimivia opiskelijakuntien hallituksia, kertoa liiton toiminnasta ja siinä sivussa auttaa lukio-opiskelijoita ympäri Suomea verkostoitumaan toistensa kanssa.
Päätavoitteena on opiskelijakuntien toiminnan kehittäminen eri osa-alueilla, kuten esimerkiksi viestinnässä, hallintoasioihin kuuluvissa tehtävissä ja tapahtumien järjestämisessä.
”On tärkeää, että opiskelijakunnat saavat koulutusta, sillä niillä on lukioissa merkittävä rooli toiminnan ylläpitämisessä aina vaikuttamisesta virkistämiseen, toteaa Camilla Matikainen, joka toimii Lukiolaisten Liiton Itä-Suomen piirin varapuheenjohtajana sekä itse tapahtumassa kouluttajana.

Suomen Lukiolaisten Liiton Itä-Suomen piirin varapuheenjohtaja Camilla Matikainen.

Waterit koostuvat muun muassa erilaisista workshopeista, keskustelutuokioista ja puheenvuoroista. Näiden lomassa osallistujille järjestetään myös yhteistä virkistysohjelmaa.
”Roolini kouluttajana oli vetää workshopeja sekä huolehtia osallistujien hyvinvoinnista esimerkiksi ylläpitämällä yleistä fiilistä ja varmistamalla, että kaikilla on hyvä olla”.
Matikaisen mukaan parasta Watereilla on yhteisöllisyys. Ympäri Suomea tulleet lukiolaiset pääsevät jakamaan ideoita toistensa kanssa ja solmimaan uusia ystävyyssuhteita. Tapahtumassa pyritään pitämään huolta siitä, että kaikki pääsevät mukaan joukkoon. Yhteisö on myös hyvin avoin ja hyväksyy kaikenlaisista taustoista tulleet ihmiset.

Oulaisten lukion opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Minja-Maarit Kokkoniemi.

Myös Oulaisten lukiolla oli edustusta mukana Watereilla. Opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja, Minja-Maarit Kokkoniemi, kertoo kuulleensa tapahtumasta Pohjois-Suomen piirin puheenjohtajalta.
”Päätin lähteä, sillä se kuulosti mukavalta ja halusin nähdä, millaista menoa lukiolaisten keskuudessa oikein on”.

Tapahtumasta jäi käteen erilaisia vinkkejä ja ideoita Oulaisten lukion toiminnan kehittämiseksi.
”Sain esimerkiksi ohjeita hyvän tapahtumakokonaisuuden järjestämiseen ja yhteishengen parantamiseen opiskelijakunnan keskuudessa”.

Jutun kirjoitti Oulaisten lukion mediatiimi.

Takaisin Jutut -sivulle