Yhteenvetojen aika

Uuden vuoden ensimmäinen kolumni on yhteenvetojen aika. Vuosi 2021 on ohi ja uusi vuosi jo alkanut. Joulu on vietetty ja vuoden kiireisin aika kääntymässä seesteiseksi vuoden aluksi ja orastavan kevään odotukseksi.

Vuosi 2021 oli kaiken kaikkiaan ihan hyvä. Historiankirjoihin kirjoitetaan ainakin, että vuosi 2021 oli toinen koronavuosi ja se vuosi, kun Suomen miesten jalkapallomaajoukkue pelasi ensimmäistä kertaa Euroopan mestaruuskilpailuissa. Vuonna 2021 menehtyivät ainakin Kirsi Kunnas, Sinikka Nopola, Pave Maijanen, Matti Silmu, Kimmo Elomaa, Fredi, Pekka Niska, Laila Hirvisaari, Tuomo Ylipulli, Carl J. Danhammer, Kirsti Paakkanen, Jyrki Kasvi ja Kim Suominen. Saman verran uusi vaikuttajia, päättäjiä ja tärkeitä henkilöitä varmasti myös syntyi, mutta heistä kuulemme SeutuMajakan vuoden 2121 yhteenvedossa.

Vuosi 2021 oli se vuosi, kun pandemia näytti väistyvän, muttei väistynyt. Se oli rokotuskeskusteluiden ja itseoppineiden nettilääkäreiden vuosi. Se oli Elokapinan vuosi ja se vuosi kun Valko-Venäjä pakotti Ryanairin lennon alas ja lähetti pakolaiset Puolan rajalle. Se oli myös vuosi, jolloin Nobelin rauhanpalkinto meni Dmitri Muratoville ja Maria Ressalle sananvapauden puolustamisen ansiosta.

Äärisäiden vuosi 2021 toi kuuman kesän ja muun muassa kesäolympialaiset. Se toi Suomeen kaksi olympiamitalia, joista molemmat olivat pronssin värisiä. Suomeen tuli myös jääkiekon nuorten maailmanmestaruuspronssi ja Minettien joukkuevoimistelun mm-kulta. Elokuvien saralla se toi muun muassa uuden James Bond –elokuvan, Sorjosen, Syke-elokuvan ja Omerta 6/12 leffan. Uutta musiikkia saatiin kautta rantain ja myös kirjallisuusvuosi oli hyvä.
Kaiken kaikkiaan vuosi 2021 oli toivon, epätoivon ja uusien alkujen vuosi. Toivotan kaikille hyvää uutta vuotta ja toiveikasta starttia alkuvuoden haasteisiin!

Takaisin Jutut -sivulle