Yksityinen päiväkoti lopettaa Oulaisissa – Henna Nabb: Kaupunki järjestää kaikille lapsille hoitopaikan

Yksityinen päivähoitotoiminta loppuu tällä erää Oulaisissa, kun Sosiaalipalvelu Kotoisa lopettaa yritystalon yhteydessä toimineen Emilio-päiväkodin 11.3.2022 mennessä. Päiväkotitoimintaa on toteutettu palvelusetelillä vuodesta 2020 lähtien ja perheet ovat voineet valita palvelusetelin kunnallisen varhaiskasvatuksen sijasta.

Varhaiskasvatusjohtaja Henna Nabbin mukaan oulaistelaisperheiden ei tarvitse olla huolissaan yksityisen päiväkotitoiminnan päättymisestä, vaan kaikille hoitopaikkaa tarvitseville löydetään paikka kunnallisesta päivähoidosta. Vanhempia pyydetään ilmoittamaan lapsensa varhaiskasvatustoimistoon paikan järjestämistä varten. Varhaiskasvatuspaikka pyritään löytämään jokaiselle 14.3.2022 mennessä.

Henna Nabbin mukaan uudet yksityiset toimijat ovat tervetulleita kaupungin rinnalle Oulaisten varhaiskasvatusta hoitamaan, mutta ainakaan tällä hetkellä ei ole tiedossa, että yksityinen päiväkoti olisi rantautumassa Oulaisiin. Palveluselin avulla varhaiskasvatusta voidaan tuottaa myös perhepäivähoidolla, mutta Henna Nabbin mukaan perhepäivähoitajia ei ole Oulaisissa niin paljon, että tämä hoitomuoto olisi mahdollista kaikille sitä haluaville.

”Perhepäivähoitoa toivoo moni perhe. Jos perhepäivähoitajia saataisiin lisää, olisi se hyvä vaihtoehto monelle”.

Henna Nabbin mukaan palvelusetelin käyttö on toiminut Oulaisissa varsin hyvin. Yksityisen palvelun tuottaja on kuitenkin se viimeinen taho, joka päättää, miten toimintaansa pyörittää.

”Yksityinen yrittäjä pyörittää yritystään haluamallaan tavalla. Kaupunki on toiminnassa mukana palvelusetelin muodossa. Totta kai valvonta on kaupungilla, mutta yrityksen toimintaan emme puutu”.

Tällä hetkellä Oulaisten varhaiskasvatuksessa mietitään sitä, mille alueelle uusi päiväkoti lopulta sijoittuu. Kaupunginhallitus pui taas asiaa maanantai-illan kokouksessaan.

Takaisin Jutut -sivulle