Yleisö kruunasi Härkäjuhlat

Juhlat olivat jälleen onnistuneet. Yleisö löysi paikalle. Väkeä huvialueella oli yhteensä yli 700 henkeä.
”Oli ilo todeta, että juhlat koskettivat kaikenikäisiä juhlijoita. Yleisö kruunaa juhlan ja lisäksi onnistumiseen tarvitsemme yhteistyökumppaneita ja talkooväkeä. Iso kiitos näille kuuluu kaikille kolmelle taholle. Yhdessä onnistumme vaalimaan pitkää härkäjuhlaperinnettä”, kertoo pääorganisaattori Petri Turula LC Vihannin puolelta.

Oli myös mieleenpainuvaa muistaa ensimmäisten Härkäjuhlien esiintyjää. Hän on 80-vuotias Ylivieskassa asuva Jouko Hietala ja hänet palkittiin kunniakirjalla. Hietala johti omaa orkesteria yhteensä 65 vuoden ajan. Juhlassa mukana oli myös hänen Seija-vaimonsa. He olivat molemmat mukana hyvin erilaisissa juhlissa 57 vuotta sitten Mäntylammella. Jokaiselle jotakin mitä ei muualla! Näin lehti-ilmoitus vakuutti tuolloin. Edelleen nuorekkaalla Joukolla oli haitari mukana ja hän innosti tanssiparketilla olevia tanssin pyörteisiin soittamalla haitarilla Toscka-valssin toiselta nimeltään Kaipaus, joka löytyi listalta myös vuonna 1966.

Perinteisen tanssimusiikin vahva tulkki Heikki Koskelo vastasi odotuksiin.

Yksi illan pääesiintyjistä Katri Ylander on kertonut esiintymislavan olevan ainoa paikka maailmassa, jossa on kokenut olevansa oikeassa paikassa.
”Nuorena en sitä ehkä vielä tiedostanut, mutta minulla on aina ollut eräänlainen sisäsyntyinen tarve lohduttaa, olla tukena toisille musiikin kautta”.
Se välittyi myös kuulijoille hänen kappaleissaan. Heikki Koskelo on toinen vahva tunteiden tulkki. Hän on vauhdikkaalla tyylillään ja upealla lauluäänellään noussut suomalaisten suosioon perinteisillä tanssilavoilla.
Iissä asusteleva Merja Juutinen esiintyi nimellä Duo Merja Juutinen säestäjänä Jari Väliaho. Ohjelma koostui perinteisestä iskelmä ja tanssimusiikista.
Oulaisten nuorisoseuran kansantanssiryhmä Sarastus keräsi vauhdikkailla musiikkiesityksillään raikuvat aplodit yleisöltä.
Jokainen osallistuja sai juhlissa halutessaan itsekin esiintyä suuren suosion saavuttaneessa Niken Karaokessa.

Takaisin Jutut -sivulle