Ylivieskan käräjäoikeus pui torstaina ja perjantaina Oulaisten kaupunkiin kohdistunutta ylilaskutusasiaa

Oulaisten kaupunkiin vuosina 2010–2021 kohdistuneessa ylilaskutus-asiassa päästään tällä viikolla vihdoin eteenpäin, kun asiaa käsitellään Ylivieskan käräjäoikeudessa torstaina ja perjantaina.

Syyttäjä on nostanut syytteen kahta henkilöä vastaan epäillystä törkeästä petoksesta. Syytteen mukaan yrittäjä ja viranhaltija ovat yhdessä erehdyttäneet kaupungin maksamaan ylisuuria suorituksia erityisesti kiinteistöjen kunnossapitoa koskeviin toimeksiantoihin ja laskuihin liittyen. Syytteen mukaan vahinkojen yhteismäärä on kohonnut yli 1,6 miljoonaan euroon.

Epäillyt ovat esitutkinnassa pääosin tunnustaneet tapahtumien kulun, mutta esimerkiksi kysymys vahinkomäärästä on riitainen ja osin kiistetty. Samassa asiassa yrittäjää syytetään törkeästä lahjuksen antamisesta ja viranhaltijaa törkeästä lahjuksen ottamisesta sekä törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Mainittu viranhaltija ei ole enää kaupungin palveluksessa.

Asiakokonaisuuteen liittyen syyte on nostettu myös kaupungin johtavassa asemassa olevaa toista virkamiestä kohtaan tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Epäilty on esitutkinnassa kiistänyt syyllisyytensä.

Takaisin Jutut -sivulle