Yrittäjillä syytä juhlaan

40 vuoden yrittäjätoiminnasta palkittiin Juhani Saari, Esa Saari ja Tapani Saari. 30 vuoden toiminnasta palkittiin Harri Häkkilä, Hannu Isokääntä, Esko Kaski, Kai Pajala, Kari Pajala, Marja-Liisa Pajala, Kauko Takalo ja Kari Vuoti. 20 vuoden toiminnasta palkittiin Heidi Hannus ja Teemu Suvanto.

Oulaistelaiset yrittäjät olivat päättäneet ottaa vuotuisen vapaailtansa ja kokoontua juhlimaan yhdessä komeasti valaistuun Merkuriussaliin. Juhlaan olikin aihetta, sillä todella pitkän uran tehneitä yrittäjäristillä palkittavia henkilöitä oli paikalla toistakymmentä. 40 vuoden yrittäjätoiminnasta palkittiin Juhani Saari, Esa Saari ja Tapani Saari. 30 vuoden toiminnasta palkittiin Harri Häkkilä, Hannu Isokääntä, Esko Kaski, Kai Pajala, Kari Pajala, Marja-Liisa Pajala, Kauko Takalo ja Kari Vuoti. 20 vuoden toiminnasta palkittiin Heidi Hannus ja Teemu Suvanto.
Kiitospuheessaan Esa Saari muisti kotoa saamiaan neuvoja. Elämässä tulee aina vastaan jos jonkinlaisia “kinkamia”, mutta kyllä niistä jokaisesta päästään aikanaan yli. Uskoa ja luottamusta tulevaisuuteen tarvitaan, niin yritystoiminnassa kuin yhteiskunnassakin.

Antti Kämäräinen valittiin luotsaamaan yrittäjäyhdistyksen hallitusta vuodelle 2023.

Vuoden yrittäjä valittiin Oulaisissa nyt jo 41. kerran. Elinkeinotoimikunta korosti valinnoissaan yrityksen laatua, luotettavuutta ja kustannustehokkuutta. Yrityksen saama asiakaspalaute on ollut loistavaa ja toiminta kannattavaa. Vuoden yritykseksi 2022 toimikunta valitsi Tapani Saari Oy:n. Vuoden nuoren yrittäjän palkinnon saivat Jokilaaksojen Valmiskodit Oy:n Tuomas Pahkala ja Juho Rantala. Vuoden yksinyrittäjäksi valittiin TH Automaalaamo Oy:n, Timo Hussa.

Juhlapuheen yrittäjille piti pitkän linjan kirjanpidon osaaja ja tilitoimistoyrittäjä Ritva Raetsaari. Hän kertoi, että Oulaisiin oli perustettu ensimmäinen tilitoimisto vuonna 1972 ja sen perustajina olivat Nuorkauppakamari sekä yrittäjäyhdistys. Oman tilitoimiston Ritva perusti vuonna 1985. Hänen tavoitteenaan oli luoda työpaikka, johon on mukava tulla töihin. Se onkin onnistunut ilmeisen hyvin, koska Tilitoimisto Raetsaari Oy toimii Oulaisissa edelleen menestyksekkäästi. Puheessaan Ritva muistutti yrittäjiä siitä, että ihmisellä on aina valta ajatella asioista haluamallaan tavalla. Yrittäjän tulee olla osaava, menestyvä ja uskottava ja hänellä pitää olla mietittynä a, b ja c-vaihtoehdot. Etenkin nuoria yrittäjiä Ritva kannusti olemaan mukana yrittäjäyhdistystoiminnassa.

Kaupungin tervehdyksen juhlatilaisuuteen toi kaupunginjohtaja Riikka Moilanen. Hän huomioi, että yrittäjyys on elämäntapa ja asenne. Yrittäjällä ei ole tarkkoja työaikoja eikä asioita, jotka “ei kuulu mulle”. Opintomatkallaan Seinäjoella Oulaisten päättäjät olivat saaneet oppia yrittäjämyönteisestä asenteesta. Moilanen lupasikin, että tulevaisuudessa Oulainen ottaa yritysvaikutusten arvioinnin kiinteäksi osaksi kaupungin päätöksentekoa.

Takaisin Jutut -sivulle