Yrittäjiltä pyydetään palautetta kuntabarometrin avulla

Millä tasolla kuntien ja yrittäjien yhteistyö on tällä hetkellä ja mikä on elinkeinopolitiikan tila valtakunnallisesti? Muun muassa näihin kysymyksiin vastauksen antaa Yrittäjien kuntabarometri, johon liittyvä kysely on auki kaikille oulaistelaisille yrittäjille 31.3.2022 saakka. Kuntabarometrin tulokset julkaistaan kunnallisjohdon seminaarin yhteydessä Vaasassa 18.5.2022.

Elinkeino- ja kehitysjohtaja Jarmo Soinsaaren mukaan joka toinen vuosi järjestettävällä kuntabarometrilla saadaan hyvä tilannekuva siitä, mihin kaikkiin asioihin kuntien kannattaa panostaa paremman yrittäjäyhteistyösuhteen rakentamiseksi.

Oulaisten kaupungille kuntabarometri on ollut viime vuosina varsin suosiollinen. Nimittäin kaksi vuotta sitten kaupunki sijoittui Pohjois-Pohjanmaan kuntien joukossa toiseksi heti Kärsämäen jälkeen. Soinsaaren mukaan Oulainen on ollut valtakunnallisestikin Suomen kärkeä alle 10 000 asukkaan kuntien joukossa.
”Hyvä menestyminen on pelkästään yrittäjien ansiota. Me pyrimme tekemään kaikkia niitä toimia, mitä yrittäjät kaupungilta toivovat. Tietenkin myös meillä on ollut parantamisen varaa eritoten hankintoihin liittyen”.

Kaupungilla ei olekaan jääty toimettomaksi, vaan hankintojen sujuvoittamiseksi on tehty muun muassa uusi hankintaohjeistus.
”Kaikkiin niihin kohtiin on kiinnitetty huomiota, joista saimme pienimmät arviot. Tärkeintä on tietää, missä meillä on petraamisen paikka. Barometrissä yrittäjät pääsevät itse kertomaan asioista, ja ne tulevat esille”.

Kuntabarometrikyselyyn pääsee tämän linkin kautta: https://eu5se.voxco.com/SE/32/13924/

Takaisin Jutut -sivulle