Cobrille voitto sarjajumbosta kovan väännön jälkeen

Oulun Yliopiston Urheiluseura oli lauantaina vieraana Cobrien isännöimässä ottelussa. OYUS on juuttunut sarjan jumboksi, eikä Cobrienkaan sijoitus paljoa kummoisempi ole. Kotikentällä Cobrat olivat ennen tätä ottelua ottaneet pari voittoa. Vieraissa sen sijaan voittosaldo on pyöreät nolla.

Cobrat pääsivät pelin päälle heti ottelun alussa. OYUS oli täysin vastaanottavana osapuolena, kun isännät vyöryttivät hyökkäyksiä toinen toisensa perään kohti oululaisten maalia. Tämä tuotti tulosta ajassa 04:56 kun Lauri Pihlajaharju veti tarkan kudin ylänurkkaan. Pari minuuttia myöhemmin Juho Epäilys iski Cobrille toisen maalin. Kaikkinensa Cobrien hyökkäyspeli avauserässä oli selkeää ja tavoitehakuista. Hyökkäysvitjojen pelissä riitti myös mielikuvitusta, jonka myötä vieraiden puolustuspeli saatiin rikottua.

Toiseen erään OYUS sai rivejänsä ojennukseen ja sitä myötä Riku Kyrölä kavensi lukemiksi 2-1 heti erä toisella minuutilla. Cobrien Pihlajaharju kuittasi tämän heti seuraavassa hyökkäyksessä ja hetken kuluttua Aleksi Viirelä vei Cobrat jo 4-1 johtoon. Akateemikot eivät kuitenkaan lannistuneet. Erän puolivälissä vieraat tekivät toisensa ja hetken kuluttua Severi Polvi toi OYUS:n jo maalin päähän. Cobrat olivat helisemässä etenkin, kun Tuomas Viirelä otti kaksiminuuttisen korkeasta mailasta erän loppupuolella. Asetelma kuitenkin keikahti jälleen, kun Juho Epäilys onnistui tekemään alivoimamaalin. Niinpä maalit olivat 5-3 Cobrille toiselle erätauolle mentäessä.

Vierailla riitti puhtia myös kolmanteen erään. Vauhti parani vielä entisestään, kun Tuomas Svensk teki puolestaan alivoimamaalin ja toi OYUS:n jälleen maalin päähän tasatilanteesta. Cobrat kuitenkin pysyivät vauhdissa mukana ja pääsivät jälleen karkumatkalle, kun Tuukka Kalliokoski laukoi tilanteeksi 6-4. Peliajassa 58:23 vieraat katsoivat parhaaksi ottaa maalivahtinsa vaihtoaitioon ja yrittää tasoihin kuuden pelaajan voimin. Ottelun loppu olikin jännitystä täynnä, kun vieraat pyörittivät peliä. Cobrien puolustus kuitenkin kesti ja ilta sai kruununsa pelin viimeisellä sekunnilla. Juho Epäilys laittoi kiekon tyhjään maaliin ja teki samalla kypärätempun.

Otteluisäntä Sievin Jalkine palkitsi Cobrista Juho Viitasen ja OYUS:sta Severi Polven.
Tuukka Roininen torjui ottelussa 35 kertaa. OYUS:n Tommi Brusinin ilta oli hikisempi 56 torjunnan myötä. Otteluun tunnelmaa tuomaan saapui kaikkiaan 205 katsojaa.