Cobrilta turha reissu Ylivieskaan

Cobrien miehet pelasivat lauantaina III-divisioonan alkusarjaa Ylivieskassa. Kotijoukkue Popula oli pelannut sarjassa neljä edellistä ottelua tappioitta, joten odotettavissa oli tiukka ottelu etenkin, kun Cobrien kokoonpanosta uupui liuta nimimiehiä. Edellisessä kotiottelussa loukkaantunut Lauri Pihlajaharju on syrjässä ainakin loppuvuoden, eikä Antti Rosenqvistikään ole vielä pelikuntoinen syyskuisen loukkaantumisen jäljiltä. Lisäksi ottelukokoonpanosta pois olivat muun muassa luottopakki Santtu Konu ja pelikieltoa kärsivä Ville Waara. Tällä kertaa poissaolot näkyivät oulaistelaisten otteissa ja tulostaululle kirjattiin isäntien voitto lukemin 6-3.

Tuttuun tapaan Cobrat pelasi avauserässä vahvaa peliä. Ottelun avausmaalin teki ajassa 06:41 Toni Mäyrä. Maali oli nuoren pelaajan ensimmäinen miesten sarjoissa. Syöttöpisteet merkittiin Nuutti Yliniitylle ja Niko Hurmeelle. Populan Niko Jutila sooloili tasoituksen erän toisella puoliskolla. Vauhdikkaan ja tasaisen erän lopuksi Cobrien Juho Epäilys täräytti kiekon vastustajan verkkoon Nuutti Kiviniemen syötöstä.

Toisen erän käsikirjoitus oli Cobrien osalta myös tuttua huttua kauden edeltävistä peleistä. Sama kaava tuntuu toistuvan ottelusta toiseen: avauserässä onnistutaan viimeistelyssä ja johdetaan ottelua ja toisessa erässä sitten vastustaja vuorostaan vie peliä. Kakkoserän kärkeen Populan Perttu Tuomaala tasoitti pelin lukemiin 2-2.  Muutamaa minuuttia myöhemmin samainen Tuomaala vei isännät 3-2 johtoon. Jotta erä olisi ollut mahdollisimman mollivoittoinen niin Cobrien Olli Mäyrä sai erän puolenvälin jälkeen suihkukomennuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Popula pääsi pelaamaan viisi minuuttia ylivoimaa. Cobrat kuitenkin ryhdistäytyivät ja pitivät kurinalaisella pelillä maalinsa puhtaana. Erän loppupuoliskolla Cobrien Topi Mäyrä kokeili kaksintaistelutilanteessa kypärällään kaukalon laidan kestävyyttä sen verran lujasti, että joutui jättämään pelin kesken.

Päätöserän alkupuoli oli Populan. Kahdella maalillaan isännät karkasivat jo 5-2 johtoon. Toivonpilkahduksen toi Aleksi Viirelän kavennusmaali. Juho Epäilys tarjoili. Enempää maaleja eivät Cobrat kuitenkaan onnistuneet tekemään tiukasta yrityksestä huolimatta. Päätösnumerot 6-3 Populalle viimeisteli läpiajollaan Veikko Tölli.
Cobrien pelaajapalkinnon pokkasi Toni Mäyrä. Petri Heinoselle merkittiin 40 torjuntaa. Populan Tuukka Rousu torjui ottelussa 20 laukausta.