DigitalWells saa ikäihmiset liikkumaan

DigitalWells-sovellusta saapui esittelemään Åbo Akademin professori Christer Carlsson.

 

Liikuntaa tulisi harrastaa vähintään kaksi ja puoli tuntia viikossa. Jotta ikääntyvillekin liikkumisesta tulisi osa arjen rutiineja, on kehitetty aktiivisuusohjelmia ylläpitävä DigitalWells-sovellus.
Ohjelmaa kävi esittelemässä maanantaina professori Christer Carlsson Åbo Akademista. Tilaisuus keräsi Oulaisten seurakuntakodille paljon eläkeikäisiä kuuntelijoita.
”DigitalWells kehittää helppokäyttöisiä teknologiaratkaisuja, jotka auttavat ikäihmisiä liikunnallisten arkirutiinien tukemisessa. Sovelluksen myötä yritetään saada eläkeläiset liikkumaan riittävästi ja riittävällä teholla”, Carlsson kertoo.

Sovelluksen avulla pystytään seuraamaan harrastetun liikunnan tehoa, kuormittavuutta ja kestoa. DigitalWells voidaan yhdistää esimerkiksi aktiivisuusrannekkeeseen, ja sovelluksen kirjaamat tiedot voidaan tallentaa Kelan Omakantaan. Sovellukseen merkitään harrastamasi liikuntalaji sekä liikunnan kesto, ja se laskee saamasi terveyshyödyn. DigitalWells on ilmainen mobiilisovellus, jonka käytön oppii, vaikka digitaidot olisivatkin jo vähän ruosteessa.

DigitalWells on saanut jo paljon positiivista palautetta. Käyttäjien mielestä suurin hyöty on ollut liikunnallisten rutiinien syntyminen ja sen myötä elämänlaadun paraneminen.
”Perimmäinen tavoitteemme on saada lisää hyviä vuosia elämään. Aktiivisuusohjelmien tarkoituksenahan on saada liikunnasta osa arkea – tämä ei ole vain parin viikon kokeilu,” Carlsson huomauttaa.

Tilaisuudessa esiteltiin myös lyhyesti Oulaisten kaupungin tarjoamia liikuntapalveluja, joita ikääntyvätkin voivat hyödyntää. Esimerkiksi Peltokartanolla järjestetään keskiviikkoisin tuolijumppa, torstaisin uimahallin pihalla toimii lihaskuntoryhmä ja perjantaisin Kuntopiste Femoriksellä kokoontuu ohjattu kuntosaliryhmä.

Tiia Riikonen

Takaisin Jutut -sivulle