Oulaisten uusittu paloasema esittäytyi

Oulaisten uusittu paloasema esittäytyi yleisölle venetsialaislauantaina. Palopäällikkö Kauko Himangan mukaan Oulaisten paloasema täyttää nyt ”pudas paloasema” edellytykset. Termi tarkoittaa lähinnä palo- ja pelastustoimeen osallistuvan henkilökunnan työssä saatavan altistuksen vähentämistä minimiin.
Noin 1,3 miljoonaa euroa maksanut Oulaisten paloaseman uudistamistyö kattoi kaikkinensa muun muassa niin sanotun ”puhtaan paloaseman” rakentamisen, joka tarkoittaa muun muassa autojen, kaluston, vaatetuksen ja henkilökunnan asianmukaisia puhdistautumistiloja palo- ja pelastustoimien jälkeen, sekä toimistosiiven rakentamisen, sähkö- ja ilmanvaihtojen uusimiset.

Avajaispuheenvuorossaan Oulaisten kaupunginjohtaja Riikka Moilanen kertoi sydämensä sykkivän kaikille palo- ja pelastustehtävissä toimiville, joille hän osoitti myös omasta ja kaupungin puolesta suuret kiitokset. Lisäksi hän kertoi, että Moilasen perheessä palo- ja pelastustoimintaan on osallistuttu jo kolmen sukupolven ajan.
Kaupunginjohtajan isoisä, sedät, isä ja muu perhe ovat toimineet eri tehtävissä.
”Isoisäni oli aikoinaan Limingan palopäällikkö ja sittemmin yrittäjä, joka myi sammutustehtävissä tarvittavaa kalustoa”.
Moilasen mukaan yritystoiminta oli jatkunut myös hänen lapsuuden perheessään niin, että paineilmalaitteistot ja muu palotoiminnassa käytettävä kalusto on tullut myös Riikka Moilaselle lapsesta saakka tutuksi. Näistä syistä kaupunginjohtaja on seurannut suurella kiinnostuksella muuttuneissa olosuhteissa myös Oulaisten sopimuspalokunnan toimintaa.

Uusia aktiiveja toivotaan palo- ja pelastustoimintaan. Siksi avoimien ovien päivänä oli myös tilaisuus ilmoittautua uudeksi sopimuspalokuntalaiseksi. Ryhmänjohtaja ja entinen palopäällikkö Marko Lindelä kertoi, että muuttuneissakin olosuhteissa vapaaehtoinen toiminta on säilynyt ennallaan ja aktiiveja on kuutisentoista, mutta koko ajan yritetään hankkia lisää vapaaehtoisia.
Pikkupojasta saakka palo- ja pelastustoimintaan kasvanut ja alalle kouluttautunut hyvinvointialueen pelastusjohtaja Petteri Jokelainen vakuutti, että kaikille riittää palo- ja pelastustoiminnassa töitä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella.
”Kentän rajapinnan muutokset ovat hyvin pieniä, eivätkä ne näy asiakkaalle”.
Jokelaisen mukaan hyvinvointialueen hallintoon saadaan nyt entistä leveämmät hartiat.
Avoimien ovien päivässä Sari Pelttari ja Jenika Ylikauppila esittelivät nais- ja tukiosastojen toimintaa. Tarjoilun lisäksi oli palo- ja pelastustehtävissä olevien työpukuesittely sekä jaossa lapsia erityisesti kiinnostavaa palo- ja pelastustoimintaan liittyvää materiaalia.

Takaisin Jutut -sivulle