Kansi auki! -tapahtuma keräsi Jokilaaksojen pianistit yhteen

Lauantaina 26.3. järjestettiin Jokilaaksojen musiikkiopiston Kansi auki! -tapahtuma. Tapahtuma järjestettiin Nivalassa Saalastin salissa. Tapahtuma keräsi yhteen piano- ja harmonioppilaat koko musiikkiopiston toiminta-alueelta. Esiintyjiä tapahtumassa oli lähes sata.

Kansi auki! -pianotapahtuma järjestettiin tänä vuonna toista kertaa. Viime vuonna tapahtuma jouduttiin pitämään virtuaalisena koronan vuoksi, mutta nyt kaikki pianistit pääsivät saman katon alle esiintymään toisilleen. Tällä kertaa teemana oli monikätiset pianoteokset, ja konserteissa kuultiinkin kappaleita niin nelikätisinä kuin kuusikätisinä, sekä yhdellä että kahdella pianolla ja harmonilla soitettuna. Myös muutama sooloesitys oli mukana. Tapahtuma koostui viidestä puolen tunnin mittaisesta konsertista.

Tapahtuma on Jokilaaksojen musiikkiopiston pianokollegion ideoima ja toteuttama ja sen tavoitteena on, että piano-oppilaat pääsevät tapaamaan ja kuulemaan toisiaan. Monia muita soittimia soittavat kohtaavat toisiaan esimerkiksi orkesteriharjoituksissa, joten pianistitkin tarvitsevat oman tapahtuman, jossa pääsevät tapaamaan toisiaan yli kuntarajojen. Tapahtumaan osallistui yhteensä noin 90 pianistia Haapavedeltä, Haapajärveltä, Kärsämäeltä, Merijärveltä, Nivalasta, Oulaisista ja Pyhäjärveltä. Pianisteista 15 oli Oulaisista ja viisi Merijärveltä. Pianokollegion puheenjohtajan Pia-Susanna Rautakosken mukaan tapahtuma oli onnistunut, osallistujia oli paljon ja myös yleisöä riitti koko tapahtuman ajaksi.

Pianotapahtuma on saanut oppilaiden keskuudessa hyvän vastaanoton ja osallistumisprosentti oli korkea. Merijärveläiset Katariina Rautio, Irene Saukko ja Veera Saukko osallistuivat tapahtumaan toista kertaa. He soittivat tapahtumassa yhdessä triona kuusikätisesti, sekä myös duoina nelikätisiä kappaleita. Heidän mielestään tapahtuma oli kiva ja oli mukavaa kuunnella muiden esityksiä. Irenen mielestä monikätisten kappaleiden soittaminen on mukavaa vaihtelua yksin soittamiselle. Myös Katariina piti tapahtuman teemasta.
”Pidän monikätisten kappaleiden soittamisesta, koska siinä ei tarvitse yksin jännittää esiintymistä, ja kappaleet kuulostavat hyvältä monikätisesti”, Katariina kertoo.
”Monikätisiä kappaleita soittaessa pitää osata huomioida oman soiton lisäksi myös muiden soitto”, Veera sanoo.

Jokainen oppilas sai esityksestään kannustavan palautteen musiikkiopiston piano-opettajalta ja lisäksi tapahtumassa esiintyvät oppilaat antoivat palautetta toistensa esiintymisestä. Siten oppilaat oppivat arvioimaan toisiaan ja löytämään hyviä asioita muiden soitosta. Oppilaat saivat muistoksi esiintymisestä Kansi auki! -logolla varustetun kassin, jossa oli pienet yllätykset mukana. Logon suunnittelua varten järjestettiin viime vuoden lopulla logokilpailu, jonka voittajaksi valittiin nivalalaisen piano-oppilaan Veikka Vilkunan suunnittelema logo.

Takaisin Jutut -sivulle