Hoitajien lakko sulkee suuren osan Oulaskankaan osastoista – Asko Rantala: ”Tulossa on varmasti erittäin hankalia tilanteita”

25 000 hoitajaa aloittaa lakon perjantaina 1.4. kello 6 aamulla. Kuva: Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Kunta-alan palkansaajajärjestöjen Tehyn ja Superin perjantaina kello kuusi aamulla aloittama lakko vaikuttaa merkittävästi myös Oulaskankaan sairaalan toimintaan. Vastuuyksikön päällikkö Asko Rantala kertoo, että perjantaina kello kuudesta eteenpäin Oulaskankaalla ei voida hoitaa muuta kuin päivystystä.

”Kaikki suunniteltu toiminta siirretään myöhemmäksi. Sisä- ja keuhkotautiosasto sekä kirurginen osasto laitetaan kiinni. Poliklinikat ovat kiinni. Lääkärit voivat hoitaa potilaita soittamalla heille jatkohoitotietoja. Tällä lakolla on erittäin isot vaikutukset. Lakon kestosta riippuen potilaita ohjataan muualle, kuten Kokkolaan tai Raaheen”.

Asko Rantala odottelee huomisesta perjantaipäivästä erittäin tukalaa sairaalan päivystysosastolle. Hän myöntää, että potilasturvallisuuden vaarantumiseltakaan ei voida nyt täysin välttyä.

”Tästä tilanteesta seuraa väistämättä hoitojen viivästymisiä, koska nyt hoidetaan vaan päivystykseen tulleet potilaat. Mutta riittääkö työväkeä, on eri asia. Tulossa on varmasti erittäin hankalia tilanteita”.

Takaisin Jutut -sivulle