JHT U16 puhtaalla pelillä Mestikseen

Riemulla ei ollut rajaa viimeisen pelin jälkeen. Kuva: Hannu Tilus

Oulaistelaispelaajilla höystetty JHT U16 joukkue pelasi viikonloppuna Mestis karsintasarjan viimeiset ottelunsa Kajaanin Hokkia vastaan. Lauantaina pelattiin Kalajoella, jonka JHT väänsi voitoksi 4-3. Ottelu eteni kotijoukkueen hienoisessa hallinnassa mutta maalipaikossa terävyys puuttui. Hokin maalilla Oskari Väisänen pelasi hienon ottelun pitäen vieraat pelissä mukana ottaen 53 torjuntaa. Kotijoukkue teki kuitenkin tarvittavan ja ansaitsi hyvän viimeisen erän ansiosta voiton. Tehomiehet lauantaina: Aleksi Karekivi 1+1 Aatu Takkunen 1+1 Joona Rönn 1+0 Henri Heikkilä 1+0 Oskari Kippola 0+1. Maalissa Tino Sipilä pelasi hienon ottelun jälleen torjuen 34 kertaa.

Sunnuntaina joukkue matkusti Kajaaniin joukkueiden toiseen koitokseen. Joukkue oli asennoitunut otteluun erittäin hienosti ja lähti viemään peliä heti ensimmäisestä erästä lähtien. Hyvä joukkuepelaaminen näkyi pelitapahtumissa, sillä ensimmäisen erän torjunnat Hokin Oskari Väisänen 28 ja JHT:n Vertti Venetjoki 4. JHT:n neljän kentän pelaaminen piti liikkeen kovana läpi ottelun, eikä kotijoukkue päässyt pelin päälle missään vaiheessa ottelussa. Lisäksi eiliseltä päivältä hiotut ylivoimakuviot tuottivat tänään tulosta, sillä toisessa erässä JHT viimeisteli kolme ylivoimamaalia. Viimeinen erä oli enemmän ja vähemmän pelailua, minkä jälkeen taululla komeilivat vierasjoukkueen voitto lukemat 4-7. Illan tehomiehet: Aleksi Karekivi 2+1 Joona Rönn 1+2 Vertti Hannus 1+2 Elias Siipola 1+0 Roni Sikkilä 1+0 Samuel Yliuntinen 0+1 Henri Heikkilä 0+1 Eetu Lind 0+1 Aleksi Hannula 0+1 Maalissa Vertti Venetjoki 19 torjuntaa.

JHT U16 voitti Mestis karsintasarjan puhtaalla pelillä. Sarjassa pelattiin 14 ottelua, joista JHT voitti kaikki 14. Huikea suoritus koko joukkueelta, joka saavutti ensimmäisen asettamansa tavoitteen eli päästä valtakunnalliseen Mestis-sarjaan. JHT U16 teki 14 otteluun huikean määrän maaleja, nimittäin joukkue sai täyteen tasan 100 maalia, sekä päästi ylivoimaisesti vähiten, 39 maalia. Joukkueessa kauden aikana todella paljon onnistujia, sillä sarjan pistepörssissä kymmenen parhaan joukossa oli viisi JHT pelaajaa. Karsintasarjan pistepörssin voitti JHT:n 1.Eetu Lind 24+10=34 pistettä 3.Elias Siipola 16+10=26 5. Joona Rönn 8+16=24 6. Aleksi Karekivi 9+14=23 10. Benjamin Peltola 5+14=19. Maalivahti Tino Sipilä oli tilaston toinen torjuntaprosentilla 91,5 ja Vertti Venetjoki kuudes 89.6.

“Hieno viikonloppu jälleen takana. Saimme hienon tason noston vielä sunnuntain otteluun viisikko pelaamiseen, ja varsinkin ylivoimapelaaminen parani huomattavasti lauantaista. Joukkue pelannut loistavan karsintasarjan ja vaikka joukkueessa on todella paljon hyviä pelaajia, niin kyllä meidän joukkuepelaamisemme on se vahvuus millä olemme onnistuneet voittamaan kaikki karsintasarjan ottelut. Tästä voidaan nyt hetki nauttia, sen jälkeen alkaa keskittyminen Mestis sarjaan”, kertoo valmentaja Ville Tirri.

Tulevaan valtakunnalliseen Mestis sarjaan tulee kaksi kahdeksan joukkueen lohkoa ja niissä pelataan kolminkertainen sarja. Molempien lohkojen voittajat etenevät keväällä Mestiksen finaaliin ja lohkokakkoset pronssiotteluun. JHT aloittaa pelinsä 18–19.11. viikonloppuna.