JHT U16 valtakunnallisen Mestiksen finaaliin – oulaistelaispelaajat voiton arkkitehteina

JHT U16 joukkueessa pelaa viisi oulaistelaispelaajaa: Henri Heikkilä, Roni Sikkilä, Vertti Hannus, Eetu Lind ja Aksu Saastamoinen.

JHT U16 varmisti viikonlopun vieraskiertueella Joensuussa ja Iisalmessa käytyjen otteluiden jälkeen lohkonsa voiton ja varmisti täten valtakunnallisen Mestiksen finaalipaikan, vaikka runkosarjaa on vielä kaksi viikkoa jäljellä.

Lauantaina 9.3 JHT U16 matkusti Joensuuhun syksyllä SM-karsintasarjassa pelannutta Jokipoikia vastaan. Pitkä matkustus näkyi hieman ottelun alussa, mutta ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen peli rupesi kulkemaan ja erätauolle siirryttiin 2-2 lukemissa Joona Rönnin ja Luukas Vähätiiton maaleilla. Toiseen erään vierasjoukkue tuli aivan eri asenteella. JHT hallitsi pelitapahtumia hyvän luistelun ja viisikkopelin avulla ja loi maalinteko paikkoja lähes joka vaihdossa. Toisessa erässä vierasjoukkue karkasi tavoittamattomiin tahkottuaan yhteensä kuusi maalia toiseen erään. Jokipojat eivät tästä enää saaneet kirivaihdetta päälle, ja viimeinen erä oli vierailta varmaa pelaamista ja johtoaseman puolustamista. Ottelu päättyi JHT U16 voittoon 4-8. Ottelun tehomiehet: Roni Sikkilä 3+2 (Oulainen), Luukas Vähätiitto 2+3, Aleksi Hannula 0+3, Joona Rönn 1+1, Samuel Yliuntinen 0+2, Benjamin Peltola 1+0, Eetu Lind (Oulainen) 1+0, Elias Siipola 0+1, Henri Heikkilä (Oulainen) 0+1, Aleksi Karekivi 0+1 Maalissa Tino Sipilä sai 30 torjuntaa.

Sunnuntaina 10.3. vieraskiertueen toisessa ottelussa vastaan asettui IPK Iisalmessa. JHT sai otteluun loistavan startin, kun hienon viikonlopun pelannut ketju Luukas Vähätiitto – Aleksi Hannula –  Roni Sikkilä  maalinteon vain 19 sekunnin pelin jälkeen, Vähätiiton maalatessa, johon Sikkilä ja Hannula antoivat syötöt. Ensimmäinen erä olikin vieraiden hallintaa, mutta hyvistä paikoista huolimatta maalit olivat tiukassa. Ensimmäisen erän jälkeen taululla oli 1-3 JHT johto Oskari Kippolan ja Eetu Lindin tehdessä maalit. Toisen erän alku oli vierailta todella huolimatonta pelaamista, ja virheiden ansiosta kotijoukkue IPK pääsi jo tasoittamaan ottelun 4-4. Tämä oli joukkueelle iso herätys. Toisen erän viimeiseen viiden minuutin aikana JHT teki neljä maalia ja karkasi näin tavoittamattomiin IPK:lta. Viimeinen erä oli kuitenkin ehjin erä koko vierasjoukkueelta, ja kotijoukkueelle ei annettu pienintäkään saumaa tavoitella voittoa. JHT:lle ansaittu 4-11 voitto Iisalmesta. Tehomiehet: Luukas Vähätiitto 2+2, Eetu Lind 3+0, Roni Sikkilä 1+2, Henri Heikkilä 2+0, Joona Rönn 0+2, Aleksi Hannula 0+2, Aatu Takkunen 0+2, Vertti Hannus (Oulainen) 1+0, Elias Siipola 1+0, Oskari Kippola 1+0, Aleksi Karekivi 0+1, Manuel Tuura 0+1, Aksu Saastamoinen (Oulainen). Maalissa Vertti Venetjoelle 29 torjuntaa.

“Hyvä vieraskiertue koko joukkueelta, ja saimme erittäin tärkeät voitot. Viime viikot ovat olleet rikkonaisia hiihtoloman ja sairasteluiden vuoksi, niin siihen nähden oli todella hienot voitot kovista vastustajista, varsinkin lauantaina Jokipoikia vastaan. Saatiin viikonloppuna onnistumisia laajalla rintamalla, mikä auttaa varmasti viimeisiin peleihin. Hieno palkinto joukkueelle, kun tänä viikonloppuna saatiin varmistettua finaalipaikka. Tämä on koko joukkueen homma ja joukkue on kovalla työllä ansainnut finaalipaikan”.

JHT U16 varmisti näillä voitoillaan paikan lauantaina 6.4. pelattavaan Mestiksen finaaliin. Lisäksi joukkue varmisti, että finaali tullaan pelaamaan Kalajoella. Finaalipaikka määräytyy sen mukaan, kumpi lohkovoittajista kerää sarjan aikana enemmän pisteitä. Runkosarjaa on jäljellä vielä kaksi ottelua:17.3. joukkue matkustaa toistamiseen Iisalmeen IPK:ta vastaan ja 23.3. pelataan Kalajoella S-Kiekkoa vastaan. Tämän jälkeen alkaa keskittyminen finaalia varten.