Joulukuusien myyntitapahtuma oli menestys

Koskelan taimitarha on perheyritys, joka työllistää ympärivuotisesti kolme henkilöä. Keväästä syksyyn tarhalla työskentelee lisäksi kausityöntekijöitä. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty joulukuusien myyntitapahtuma oli menestyksekäs ja saa jatkoa ensi vuonna.

Koskelan taimitarha aloitti toimintansa vuonna 2003, kun Sauli ja Eija Koskela ostivat toiminnan Kivirannan taimitarhalta, aiempien omistajien jäädessä eläkkeelle. Päätyönä tarhalla on metsätaimien kasvatus. Verkkokauppa, josta voi ostaa aitataimia on ollut toiminnassa jo yli kymmenen vuotta. Sitä kautta voi hankkia kuusia aidaksi tai pihaistutuksiin. Saatavana on myös isompia puita juuripaakkuineen.

“Kymmenen vuotta sitten laitoimme ensimmäiset joulukuuset kasvamaan ja nyt myymme niitä ensimmäistä kertaa. Kuusta muotoillaan sen kasvun aikana. Leikkaaminen aloitetaan neljäntenä vuonna ja se tehdään keväällä suvikelin aikaan, niin puu ei “säikähdä” toimenpidettä”, kertoo Sauli Koskela joulukuusien kasvatuksesta.

“Nämä ensimmäiset myyntitapahtumat olivat pienimuotoiset, mutta ensi vuonna markkinointia on tarkoitus lisätä. Myyntiin tulee silloin runsaammin myös täyskorkeita kuusia”.

Kuusimetsää Koskeloilla on kolmen hehtaarin alueella.

Tapahtuma järjestettiin kahtena peräkkäisenä lauantaina ja paikan päällä oli mahdollista nauttia glögiä ja pipareita sekä äänestää kauneinta joulukuusta. Lapsille oli tarjolla rekiajelua ja saattoipa siellä joulupukkikin piipahtaa. Paikalliset joulukuuset olivat suosittu myyntiartikkeli joulun alla ja tapahtuma saa varmasti jatkoa tulevaisuudessa. Uutena ideana tulevat leikattujen puiden lisäksi ruukkukuuset. Ne kannattaa säilyttää ulkona ruukussa, vaikkapa terassilla, tai istuttaa pihalle kesällä.

Leikatun kuusen variseminen on ikuisuusongelma. Miten kannattaisi toimia, että saisi joulukuusessaan neulaset säilymään mahdollisimman pitkään?

“Lauha keli on paras kuusen hakemiseen. Jos kuusen kaataa pakkasella, se kannattaa sulattaa varovasti autotallissa tai muussa viileässä tilassa. Pihalla kuusi säilytetään tyvi lumessa tai maata vasten. Sisälle tuotaessa kuusi laitetaan vesiämpäriin ja jos tyvi on päässyt kuivumaan, siitä kannattaa sahata pieni pätkä pois. Sulattelua voi tehostaa kylmällä vedellä suihkuttelemalla”, Sauli vinkkaa.

Takaisin Jutut -sivulle