Kaikki valmista ukrainalaisia varten

Ensimmäiset Hakakadun asukkaat saapuvat tällä viikolla.

Oulaisten kaupungin Ukrainan pakolaisten majoitukseen tarjoamat asunnot ovat asukkaita vaille valmiita asuttavaksi. Kaupunginjohtaja Riikka Moilanen kertoo, että yksi ukrainalainen nainen ja lapsi ovat tulossa tällä viikolla katsomaan sopivaa asuntoa Hakakadulta. Lisääkin väkeä on kenties tulossa.
Riikka Moilasen mukaan Oulaisissa on ollut kotimajoituksessa pidempään muutamia ukrainalaisia, mutta kun näiden kotien tilat alkoivat täyttyä, ryhtyi Moilanen selvittämään Oulaisten kaupungin mahdollisuutta sijoittaa pakolaisia kaupungin omistamiin vuokra-asuntoihin.
Hänen mukaansa Maahanmuuttovirastolta (Migri) on tulossa vapun jälkeen uusi sopimusluonnos pakolaisten sijoittamiseen liittyen, mutta Oulaisissa ei jääty odottelemaan sopimuksen valmistumista.
”Luotamme siihen, että uudet sopimusmallit valmistuvat. Tarjoamme nyt asunnon äidille ja lapselle ja jatkossa kenties muillekin turvapaikkaa hakeville ukrainalaisille. Iso kiitos kaikille vapaaehtoisille tavaroiden luovuttajille sekä leijonille, jotka olivat tässä asiassa aktiivisia”, kiittelee Riikka Moilanen.
Riikka Moilanen myöntää, että ilman vapaaehtoistyötä kaupunki ei olisi kyennyt tarjoamaan sotaa pakeneville ihmisille turvapaikkaa Oulaisista. Hän on ilmoittanut nyt jo Ruukin vastaanottokeskukseen, että jos siellä tilat alkavat täyttyä, voidaan turvapaikanhakijoita lähettää myös Oulaisiin.

Suurin osa asuntoihin lahjoitetuista tavaroista ja huonekaluista on ollut huippulaatuista.

Oulaisten Lions Clubin presidentti Hannu Merilehto kertoo, että Oulaisten Hakakadulla ja Ravikadulla on viisi huoneistoa valmiina ukrainalaisia varten. Merilehto kertoo, että 95 prosenttia asuntojen tavaroista on lahjoituksena saatua. Ja suurin osa niistä on vielä priimakunnossa.
”Suuri kiitos kaikille oulaistelaisille lahjoittajille. Vielä on paljon tavaraa hakematta. Ja kiitos myös jääkiekkoseura Cobrille hyväntekeväisyysottelun järjestämisestä”.
Lions Clubin järjestämä hätäapukeräys kesti kolme viikkoa. Klubilaisia tavaroiden hakemisessa oli mukana 4-6. Siivoustöissä ja tavaroiden järjestelyssä on lisäksi ollut mukana klubilaisten perheenjäseniä. Tällä hetkellä sisustamista varten odottelee vielä yksi varastollinen tavaraa Hakakadulla ja Hannu Merilehdon mukaan kaupungin kanssa on sovittu, että he saavat lisätilaa uusille tavaroille parin viikon päästä Sotilaspiirin varastosta.
Hannu Merilehto kertoo, että mikäli leijonien keräämistä tavaroista ja huonekaluista jää jotain yli, voidaan ne huutokaupata ja rahat osoittaa hyväntekeväisyyteen.

Takaisin Jutut -sivulle