Kaupunki vielä vaitonainen Oulaistenkatu 38:n käyttötarkoituksesta: ”Kiinteistö antaa monenlaisia mahdollisuuksia”

Oulaisten kaupunki ilmoitti hiljattain ostaneensa Oulaistenkatu 38:ssa sijaitsevan kiinteistön konkurssipesältä. Aikaisemmin siinä on toiminut Emilio-päiväkodit. Tehty kauppa liittyy Oulaskorttelin kehittämishankkeeseen. Kaupunginjohtaja Riikka Moilanen kertoo, että nyt ostettu kiinteistö antaa monenlaisia mahdollisuuksia osana keskustan kehittämistä. Tarkkaa käyttötarkoitusta ei ole kuitenkaan vielä määritelty.
”Lisäksi meillä on omaa toimintaa, jota voidaan siirtää kyseessä oleviin tiloihin. Ensin pitää kartoittaa, mille toiminnalle tilat soveltuvat parhaiten”, kertoo kaupunginjohtaja Riikka Moilanen ja lisää, että ensimmäiseksi kiinteistössä täytyy kuitenkin tehdä siivoamista ja pientä pintaremonttia.
Pääsuunnittelijana Oulaskorttelin kehittämisessä toimiva arkkitehti Matti Karhula kertoo, että kaupungin nyt tekemä kiinteistökauppa on askel oikeaan suuntaan. Kaupungin lisäksi korttelissa on kiinteistönomistajia kahdeksan. Nyt pitääkin miettiä sitä, miten saadaan aikaiseksi kokonaisvaltainen suunnitelma, kun korttelin omistus on niin pirstaloitunut.
”Jos kahdesta tontista saadaan aikaiseksi yksi, niin kyllähän tehtävä helpottuu. Kaikkien kiinteistönomistajien päätyä samansuuntaiseen ratkaisuun. Tarkoittaako se sitten omistusmuutoksia tai omistussuhteiden muutoksia, jää nähtäväksi. Omistaminen ei kuitenkaan ole tässä se olennainen asia, vaan se, että kiinteistöjen omistajat sopivat yhteisistä tavoitteista”.

Matti Karhulan mukaan on tärkeää, että KPO säilyttää päivittäistavarakauppansa osana keskustan kehittämistä. Myös kaupunkilaiset odottavat, että korttelissa on tarjolla heille erilaisia palveluja. Matti Karhulan mielestä on hyvä, jos kunnalliset ja kaupalliset palvelut ovat lähellä toisiaan.

Hanketyö etenee Matti Karhulan mukaan eri osapuolten yhteisillä tapaamisilla. Tähän mennessä keskustan kehittämishankkeessa on kuultu kaupunkilaisia, ja lukiolaisetkin ovat kantaneet oman kortensa kekoon. Keväällä odotetaan valmistuvan kahden yliopisto-opiskelijan tekemä diplomityötä aiheen tiimoilta. Matti Karhulan mukaan kaupungilla on nyt ohjausvastuu hankkeen maaliin saattamisessa.
”Ja siihen kaupungin on oltava valmis. Kaupunki pitää hallussaan tärkeää elementtiä eli asemakaavoitusoikeutta. Loppujen lopuksi asiasta päättää sitten valtuusto”, tietää Matti Karhula.

Takaisin Jutut -sivulle