Kävijäennätys Alpuan kokolla

Lankalauantain kokkotapahtuma, jonka Alpuan kehitys ry ja Alpuan kyläyhdistys järjestivät, sai aikaan lentävän lähdön kevääseen. Kokko paloi komeasti. Aurinkoinen sää ja lievä lämpö keräsi Alpuan kylätalolle arvion mukaan yli 300 osallistujaa. Mukana oli kaikenikäisiä osallistujia pikkunoidista alkaen. Ulkogrilli hiillosti makkarat sopivaksi ja keittiön väki toimitti isolla joukolla kuumat lätyt kahvin keralle myyntipöytään. Molemmilla oli runsas kysyntä. Arvat tekivät myös hyvin kauppansa. Voittojakin oli hyvin jaossa. Myös pikkunoidat lahjottiin kilteiksi.
”Todennäköisesti tämä oli kävijäennätys Alpuan kokkotapahtumassa, joka järjestettiin nyt pitkästä aikaa koronatauon jälkeen. Yllätyttiin positiivisesti ja kaikki saatiin kuitenkin palveltua kahviossa ja makkaranmyynnissä ajoittaisilla pienillä jonoilla. Tapahtumasta on muodostunut mukava koko perheen tapahtuma ja ilmakin suosi. Ihmisiä tuntui olevan liikkeellä jopa Oulusta asti. Suurkiitos kaikille kävijöille, myhäili Alpuan kehitys ry:n puheenjohtaja Asko Karhunen tyytyväisenä.

Maija Isokääntä oli tullut pääsiäiskokolle Lampinsaaresta. Hän oli hyvin tyytyväinen kokemaansa.
”Tämmöinen yhdessä kokoontuminen on tosi tärkeä tässä ajassa ja kivaa jokaiselle kylälle. Sille on selkeä tarve ja ihmiset ovat kaivanneet tätä. Kun fiilis on hyvä, niin se vetää jatkossakin tulijoita. Täällä on paljon toimijoita, joista osa vieläpä nuoria. Hienoa myös nähdä, että lapsille on muutakin puuhaa kokon katsomisen lisäksi. Toivoisin kyllä, että tämä perinne saisi jatkua Alpuassa, Maija Isokääntä sanaili.

Takaisin Jutut -sivulle