Kokko kruunasi kauniin kevätillan

Pääsiäiskokko herätteli varttuneemmankin kylänväen talviunestaan Alpuassa. Heille ilta tarjosi silmänruokaa seurata hiljaisen kylän lisääntynyttä ihmisvilinää.
Tapahtuma keräsi lomalle tulevia nuoria perheitä paikalle. Selvästi oli havaittavissa jo merkkejä uudesta kotiseutumatkailustakin eli kokkomatkailusta lähialueilla. Se näyttää sopivan erityisesti lapsiperheille.
Alpua pitää pintansa hyvin näillä alueilla. Kylän entinen koulu eli nykyiseltä nimeltään Kylätalo tarjosi viihtyisän ympäristön nauttia koko perheen kanssa kevätillan annista, joihin kuuluivat grillimakkarat, lätyt ja virvokkeet. Niitä olikin riittävästi tarjolla. Arvat tekivät myös hyvin kauppansa.

Nämä pikkunoidat lensivät vauhdikkaasti Alpuaan Oulun suunnasta. Kuvassa ovat Aamu Kempeleestä ja Kiia Oulunsalosta.

Tarjolla oli myös pienille lapsille askartelutuokio ja kaikkien paikalle tulleiden pikkutrullien palkitseminen. Siitä huolehti itse Iso-Trulli.
Nykyään pääsiäiskokkojen polttamisen yhteydessä voidaan kertoa hienovaraisesti trulleihin liittyvää uskomuksia. Lasten pikkutrullit liimaavat sen mukavasti pohjalaiseen pääsiäisenajan elävään ja myönteiseen kansanperinteeseen.
”Pääsiäiskokkotapahtuma onnistui jälleen hienosti. Ihmisiä oli paljon liikkeellä hyvällä mielellä ja sääkin suosi. Väkeä oli Raahea, Oulaista, Siikajokea ja Oulunsaloa myöten. Ilahduttavan paljon näkyi myös pikkutrulleja ja pupujakin. Kiitokset myös parikymmenpäiselle talkooporukallemme, myhäili Alpuan Kylätalo ry:n (entinen Alpuan kehitys ry) puheenjohtaja Asko Karhunen.

Voutilaisen perhe Vihannista Timi (vas.), Timo-isä, Juho ja Elmiira nauttivat lankalauantain tunnelmista ensimmäistä kertaa Alpuan kokolla.
Takaisin Jutut -sivulle