Kolumni: HVV ja VHH: KVG. EVVK?

Aloitin HyvinVointiValmentajan opinnot syksyllä. Ihan viisaasti neuvovat: ensin pitää opetella valmentamaan itseään. Uudet harjoitukset ovat tulleet tutuiksi: Meditaatio ja tietoisuustreenit värittävät arkeani. Onneksi on opastusta, sillä ei ole mikään helppo homma pysähtyä omia ajatuksia tutkimaan ja pyrkiä hiljaisuuteen. Vaikutukset ovat yllättäneet! Olo ja elo ovat kevyemmät. Ja unimaailmassa on noustu ihan uusiin sfääreihin. Henkimaailman hommia, sanon minä. Kropallekin on resepti: Tutkaileva aamujumppa kireyksiin keskittyen on palauttanut joustavuutta ja hävittänyt alaselän kivut. Olen piilotellut juoksuaskeleita kävelylenkin sekaan, enkä suotta: viimeksi hölkkäilin jo kaksi kolmannesta Miettiskän lenkistä. Haaveet toteutuvat!

Omaa terveyttä on kehitettävä itseä kuunnellen ja pienin askelin, kuvainnollisesti. Suojakuoreni painaa liikaa. Nivelet naksuu ja kipuilee. Väsyttääkin.. Olisiko vastaus VähäHiiliHydraattinen ruokavalio? Sitä olen viikonpäivät opiskellut ja testannut. Sain heti avun ainaiseen nälän tunteeseen! Rasvasta saatava energia pitää kylläisenä. Kalorivaje näyttää tulevan automaattisesti, vaikkei siihen pyritä. Lataat lautasen täyteen kasvista ja juuresta sekä kylkeen munaa, kalaa, lihaa, kanaa. Ei sitä vaan jaksa enempäänsä syödä! Voin käyttökin on vähentynyt, vaikka sitä lisäilen reilusti. Nyt en ole joka välissä hakemassa näkkäriä, joten millään ei saa yhtä paljon kulumaan. Saas nähdä koituuko tästä mitään pidemmän päälle. Keskustelua ainakin! Makaronisteilta tulee kriittistäkin palautetta.

Kuukle on tätä päivää. Sieltä löytyy kaikki! Paitsi parittomat sukat. Aivot toimivat samalla tavalla. Kirjoitappa hakukenttääsi jotain, vaikka ”viime talven sää”. Vastauksia löytyy tuhansia. Mihin tietoon luotat? Aivojesi ”totuudetkaan” eivät perustu faktaan, vaan yhdistelmiin muistoja, haaveita ja kokemuksia. Jos olit ihastunut, oli sää varmasti paras ikinä. Joku toinen muistaa toisin. Ole kriittinen; tarkista tunteidesi lähteet. Jos et ymmärrä joitain reaktioitasi, älä panikoi. Ole armollinen itsellesi. Ja mene terapiaan! Se on huippua. Saat kerrankin puhua vain itsestäsi, suodattamatta. Ammattilainen auttaa uusille urille.

Ei Vois Vähempää Kiinnostaa. Sekin on kuule ihan OK. Marraskuussa parasta ja kauheinta on pimeys. Kynttilöiden valohoito ei ole turhaa. Joka sytytyksellä voin ajatella rakasta ihmistä ja lähettää lämpöä. Meneekö se perille? Ei sen väliä. Ajattelutapa eli usko on se, millä niitä vuoria siirretään.

Elina Piippo

Takaisin Jutut -sivulle