Kolumni: Kiitos ystävät

Kiitos teille kaikille, jotka juhlitte meidän kanssamme, kun SeutuMajakka täytti täydet kymmenen vuotta. Olimme onnellisia, kun niin moni meidän uskollisista ilmoittajistamme ja lukijoistamme tuli toimitukseen juttelemaan SeutuMajakan synnystä, kymmenvuotisesta taipaleesta ja tulevaisuuden näkymistä. Suurkiitos myös teille, jotka ette päässeet paikalle syystä tai toisesta, mutta lähetitte hauskoja onnitteluja. Toiselle vuosikymmenelle on mukava lähteä, kun tietää, että olemme saaneet teiltä niin innostavaa tukea työllemme.

Syksy on juhlinnan sivussa pujahtanut luontoon aivan huomaamatta.  Tuuli puistaa keltaisia lehtiä maahan ja muuttolinnut tekevät lähtöä. Meidän hevostalliin tulee joka kesä pääskyspari. Ilmeisesti sama, kun ne eivät pelkää hevosia, eikä hoitajia. Puolen metrin päässä pääskysistä voi vapaasti liikkua, eivätkä ne häiriinny meistä tai hevosista. Kaksi poikuetta on tänäkin kesänä tallin kattoparrun päällä kasvatettu. Vanhemmat opettivat myöhemmän poikueen lentämään vasta muutamia viikkoja sitten. Vähän meitä pelotti, että miten nämä pikkuiset jaksavat lentää pitkän matkan etelään. Uskomattoman nopeasti pikkuisten pääskysten lentotaito on kuitenkin kehittynyt ja valmistautuminen ”talvilomalle” sujunee yhtä hyvin, kuin jo pitempään lentäneiltäkin. Näin ainakin haluamme uskoa. Joka aamu pitää kuitenkin ensimmäisenä katsoa, ovatko tallin pääskyset vielä orrella, vai ovatko ne jättäneet meidät tänne talvea viettämään.

Poliisi valvoo muuten tällä viikolla tehostetusti varsinkin uusien suojatiesäännösten noudattamista. Kannattaa siis tarkkailla ainakin tästä viikosta eteenpäin hyvissä ajoin suojateitä ja antaa kohteliaasti aikaa tietä ylittäville. Peukutan lopuksi kaikkia syksyn ylioppilaskirjoituksiin osallistuneita. Toivottavasti kirjoitukset onnistuvat poikkeusoloissakin.

Kaisa Hietala

Takaisin Jutut -sivulle