Kolumni: Tie ministeriksi avoinna

Koronatietojakin mielenkiintoisempi ja erityisen mieluinen uutinen tuli viime perjantaina, kun kansanedustaja Juha Pylväs valittiin keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi. Vaikka me tunnemme SeutuMajakan vakituisen kolumnistin, niin kuulin monelta puolelta, että Juhan kerrottiin nousseen suuresta tuntemattomuudesta. No, se ei kyllä mielestäni pidä paikkaansa, kun Pylväs on jo toisen kauden kansanedustaja ja saanut mandaatin kansanedustajaksi uudelleen pohjoispohjalaisilta. Vaalit menivät muutoin yli odotusten, mutta nivalalaisilta ääniä ei juuri tippunut.
Eduskuntaryhmän puheenjohtajuus auraa Pylvään uraa eteenpäin ministeriksi. Näin on tavoite!

Pohjois-Pohjanmaan etelälaidan äänen pitäisi, ainakin nyt, nousta vähitellen kaiken kansan tietoisuuteen, kun Juha Pylväs ja Hanna-Leena Mattila vievät sitä kepun eduskuntaryhmän puheenjohtajavaljakossa yhteistuumin eteenpäin.

Kutsun aina Juha Pylvästä kerholaisekseni siksi, että hän oli ahkera ja aikaansaava 4H-kerholainen, kun olin Ylivieskan 4H:n johtokunnassa. Juha nousi palkoinnoille kerta toisensa jälkeen.
Tyttäreni on sittemmin ollut Juhan kanssa samassa lautakunnassa. Hänen mukaansa Juha ei turhia höpissyt kokouksissa, mutta, kun puhui, puhui perustellusti asiaa.
Sitten tulivat Juhan ensimmäiset eduskuntavaalit. Oi, kuinka hauskaa oli lähettää henkilökohtaisia tekstiviestejä Juha Pylvään erinomaisuudesta kaikille kavereille ja monista eri yhteyksistä tutuiksi tulleille pohjoispohjalaisille sekä tehdä Korkea-ahon Jussin kanssa vaalilehteä ”Kärkkäisen sanomien” väliin! Yksi Pylväs puuttuu (eduskunnasta), oli teemamme silloin ja se oli Sievissä syntynyt, Vörlinin luoma slogan.

Juha Pylväs meni läpi ja hänestä tuli kansanedustaja.
Heti ensimmäisellä kaudella syntyi näkyvää tulosta, josta koko Kalajokilaakso sai nauttia. Vähemmän puheita, mutta paljon valmista.
Näin voi hyvällä syyllä sanoa Juhan toimista ensimmäisellä vaalikaudella. Ministeri Anne Berner kuunteli Juhaa ja vei osaltaan yhteisiä, meitä kaikkia koskevia, asioita läpi valtioneuvostossa.
Toinen kausi on ollut Juhallekin paljon helpompi koronasta huolimatta.

Setä Arkadia tiesi kertoa Ilta-Sanomissa, että Juha Pylvään nostamisen keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi ilman soraääniä onnistui Juha Sipilän oivallisella taustatuella.
Suomenmaan mukaan Juha Pylväs aikoo ajaa eduskuntaryhmän johtajana yksituumaisuutta ja yhteen hiileen puhaltamista kaikkien tahojen kanssa.
Toivon siihen toivottomaan työhön hänelle paljon onnea Nälkämaan laulun sanoin ”Vainojen virmat, oi vaietkaa! Rapparit, ryöstäjät, kaijotkaa!
Miekkaa ei tarvis – tarmoa vaan puolesta hengen ja heimon ja maan!

Takaisin Jutut -sivulle