Konkursseilta ei vältytä

Koronaviruksesta voi koitua yhteiskunnalle jotain positiivistakin, esimerkiksi myönteisemmän tavan suhtautua etätyöskentelyyn.

 

Pitkittyessään koronavirusepidemia on uhka monen oulaistelaisenkin yrityksen tulevaisuudelle, uskoo elinkeino- ja kehitysjohtaja Jarmo Soinsaari.

Koronavirusepidemia ei aiheuta uhkaa ainoastaan ihmisten terveydelle, vaan myös yritystoiminnalle ja sitä kautta koko maan taloudelle. Elinkeino- ja kehitysjohtaja Jarmo Soinsaari tunnustaa, että pitkittyessään koronavirusepidemiasta koituu todellisia uhkia oulaistelaisille yrityksille.
”Asiakkaita käy yrityksissä vähemmän ja sitä kautta myös rahaa liikkuu vähemmän. Käyttöpääoman tarve kasvaa nyt kriittiseksi tekijäksi”, Soinsaari maalailee.

Varsinaisia hätähuutoja ei Jarmo Soinsaari ollut kuullut yrittäjien suunnalta vielä maanantaihin mennessä, mutta keskusteluja muutamien yrittäjien kanssa on jo käyty. Lisäksi hän on ollut yhteydessä muun muassa Finnveraan siitä, millaisia rahoituksia yrittäjille on tällaisessa tilanteessa olemassa.

Hän uskoo, ettei Oulaisissakaan vältytä välttämättä konkursseilta.
”Paljon riippuu nyt siitä, kuinka kauan tämä kriisi jatkuu. Jos taudin leviäminen saadaan järjestykseen seuraavan kuukauden aikana, uskaltavat ihmisetkin lähteä taas liikkumaan. Pahin skenaario on kuitenkin se, että tilanne jatkuu jopa kesään saakka”.
Jarmo Soinsaari muistuttaa, että elämää tulisi jatkaa mahdollisimman normaaliin tapaan, vaikkakin tiukasti viranomaisten antamia ohjeita noudattaen. Vain sillä tavalla on mahdollista taata kotipaikkakuntien yrityselämän jatkuminen.
”Vessapaperi ei lopu kaupoista ja ruokaa tulee kyllä riittämään. Sen sijaan ihmisten välisiä kanssakäymisiä tulee nyt välttää”.

Oulaisten yrityspalveluluissakin on siirrytty poikkeustilanteen ajaksi etätyöskentelyyn. Jarmo Soinsaari näkee, että tämän päivän viestintäteknologian käyttöönotosta voi koitua yhteiskunnalle paljon hyviäkin asioita.
”Koronavirusepidemia voi luoda yhteiskuntaan uusia toimintamalleja yritysten väliseen toimintaan. Monessa yrityksessä hoksataan, että kyllä etänäkin voi asioita hoitaa”, Jarmo Soinsaari tähdentää.

Takaisin Jutut -sivulle