Koronasilmukka kiristyy

Viro on maailman koronakeskus taas kerran. Kauas on tultu keväisestä julistuksesta maailman koronapääkaupungiksi, mutta yhtä kaikki tilanne on jälleen yhtä kurja. Jokaisella kansalaisella ja ei-kansalaisella on ollut mahdollisuus saada kaksi rokotetta, koronapassi on käytössä ja maskipakko voimassa jo pidemmän aikaa, mutta mikään ei auta.

Virossa äänestettiin lokakuun keskivaiheilla uusia kaupungin- ja kunnanhallituksia. Yleisesti tiedettiin, että kun äänet on laskettu ja arki koittaa, on uusien rajoitusten aika. Kukaan ei uskaltanut rajoittaa kansalaisten liikkumista ennen kuin nimet on paperissa.

Niin kävi, koronapassista pudotettiin pois kaikki rokottamattomat tai sairastamattomat, joten heillä ei ole enää asiaa julkisille paikoille. Nyt uusimpana lisättiin maskipakko saunoihin, mutta ystävällisesti sen saa poistaa uimisen ajaksi. Lisäksi poliisin linja on muuttunut ja maskia käyttämättömät kaupassa kävijät sakotetaan pelkän varoituksen sijaan. Näin siis mikäli kauppaan edes pääsee, sillä vartijat vahtivat maskien käyttöä ovilla.

Tilanne on huono. Sairaalat ovat täyttymässä ja keväällä ensimmäisenä rokotuksen saaneet sairastuvat. Kolmannet rokotteet ovatkin tulossa ja niitä aletaan pistää piakkoin. Covidiootteja tämä ei hidasta ja mielenosoituksia järjestetään edelleen.

Suomalaiset sen sijaan nauttivat ensimmäisestä vapaasta syyslomasta pitkästä aikaan. Laivat ovat täynnä ja karaokelavat kuhisevat turisteja. Tallinnassa heitä on hieman vähemmän, sillä osa valitsee pelkän risteilyn. ”Etelä-Helsinkiä” katsomaan tulleet matkailijat eivät näytä huomaavan sitä, että koko maa on vajoamassa kriisiin, eikä suomalainen rokote estä tautia yhtään sen paremmin kuin Virossakaan pistetty.

Viro on auki, tänne voi tulla joulutoria ihmettelemään piankin, mutta muistakaa terve järki!

Takaisin Jutut -sivulle