Kuninkuusraviviikon-lopulta menestystä Vihantiin

8-vuotias Exploding Anna on alkanut nakuttaa mukavia rahasijoja. Tamman kotipaikka on tätä nykyä Vihannissa Teuvo ja Tiia Mämmelän omistuksessa.

Seinäjoella ravattiin viime viikonloppuna perinteikkäät Kuninkuusravit. Vuoden 2021 ravikuningatar on Suven Sametti ja kuningas Evartti. Samana viikonloppuna estradille pääsivät myös lämminveriset ja näissä karkeloissa nähtiin paikallistakin väriä. 8-vuotias, vihantilaisten Teuvo ja Tiia Mämmelän omistama Exploding Anna suoriutui illan tehtävästään mainiosti ja saalisti mukavan kolmannen sijan kovien kilpakumppaneiden seurassa. Tulos oli varmasti pieni yllätys monelle pelaajalle, muttei hevosen omistajalla Teuvo Mämmelälle.

”Kertoimien valossa kolmas tila oli kyllä yllätys, mutta itseäni se ei yllättänyt. Viimeistelyt olivat sen verran hyvät. Kävin sillä lauantaina itse ajamassa ja vaimo kysyi sen jälkeen, että miltä hevonen tuntui. Vastasin, että kyllä sillä Seinäjoelle kehtaa lähteä”.

Voidaan sanoa, että tämä kyseinen vihantilaistamma paranee vanhetessaan kuin viini konsanaan. Tällä hetkellä hevoselle on ajettu 69 lähtöä, ja Teuvo Mämmelän omistukseen se tuli kahdeksan ajetun startin jälkeen. Exploding Anna on luonteeltaan jännittäjä ja hieman arka, mutta Mämmelän opissa kehitysaskeleet ovat olleet lupaavia.

”Ravi rupiaa pikkuhiljaa käymään. Koko ajan sen kehittyy, kun ikää tulee. Tuntui, että Seinäjoella se oli rennompi kuin pitkään aikaan”.

Mämmelä kertoo, että Exploding Annaa on tarkoitus kilpailuttaa noin 1,5 viikon välein. Seuraava mahdollisuus palkintorahojen metsästykseen tulee eteen Ylivieskan Ruunakunkkareissa 13.-14.8.

Explodin Anna on omistajansa mukaan enemmän talvi- kuin kesähevonen, mutta kyllä matka näyttää tämän vuoden esitysten perusteella kulkevan suvikelilläkin. Kengitystä viilaamalla on hevosen juoksuun saatu nyt balanssi kohdalleen. Tamman luottokuskina on toiminut ylvieskalainen Panu Ahonen.

Teuvo Mämmelän muistot raveista ulottuvat aina 1980-luvun alkuun, jolloin hänen treenaamansa hevonen voitti lähtönsä Oulussa.

”Sillä oli nolla pohjalla ja tilanne sama kuin Annalla: ei kulkenut oikein mihinkään. Muutaman tonnin minä ehdin kuitenkin sillä juosta, kun olin vielä nuori mies”.

Mämmelä ehti olla ilman hevosia vajaat 10 vuotta, ennen kuin perhe muutti asuinpaikkaan, jonne myös hevosia oli helppo taas hankkia.

”Kipinä hevosurheiluun on ollut koko ajan olemassa, mutta nyt on vihdoin aikaa päästä toteuttamaan unelmia”.

Kun orastavan menestyksen makuun on nyt päästy, on Teuvo Mämmelä iskenyt katseensa jo uuteen hevoseen. Itseasiassa tämä kyseinen 3-vuotias lämminveritamma on jo saapunut Mämmelöiden pilttuuseen.

”Se tulee Etelä-Ruotsista ja on jenkkisukuinen, mielenkiintoinen tapaus. Kolmisen kuukautta olisi nyt tarkoitus ensin laitella sitä, jonka jälkeen käydään kokeilemassa, että mihin sillä pääsee”

Takaisin Jutut -sivulle