Lokakuun veroennusteessa positiivisia uutisia Oulaisille

Oulaisten kaupungin taloudessa ilmenee valonpilkahduksia. Lokakuun veroennusteen mukaan verotulot ovat kehittyneet talousarvioon nähden erittäin hyvin. Talousarviossa kuluvan vuoden verotuloksi on ennakoitu reilut 15,6 miljoonaa euroa. Lokakuun veroennuste koko vuodelle on noin 668 000 euroa parempi. Ennuste koko vuoden verotuloista on reilut 16,3 miljoonaa euroa.

Toimintakulut ovat syyskuun kohdalla alle talousarvion valtuuston myöntämien lisämäärärahojen myötä. Henkilöstökustannukset ylittävät hieman tasaisen toteutuman. Palvelujen ostot ovat toteutuneet hyvin alle talousarvion. Talousjohtaja Sari Myllykoski-Hanhelan mukaan edelleen on kuitenkin huomioitava, että korkotason ripeän nousun seurauksena korkokustannukset ovat kasvaneet vuoden aikana merkittävästi.

Syyskuun tilanteessa kaupungin tuloslaskelman vuosikate on noin 2,4 miljoonaa euroa positiivinen, hyvien verotulojen ansiosta, ja vuosikate riittää hyvin kattamaan poistot (2,0 miljoonaa euroa) ja syyskuun lopun ylijäämäksi muodostuu reilut 360 000 euroa.

Talousarviotavoiteena on lainamäärän lisääntyminen enintään 22,2 miljoonaa euroa, mikä sisältää 19,9 miljoonaa euroa valtuuston myöntämää lisälainanottovaltuutta Oulaisten Teollisuuskiinteistö Oy:n rakentamisen rahoittamista varten. Tavoitteena on vuoden aikana maksaa pitkäaikaista lainaa maksuohjelman mukaan noin 1,6 miljoonaa euroa.

Takaisin Jutut -sivulle