Miian mukana liikutaan netissä

Sairaanhoitajana työskentelevä Miia Niskanen kouluttautui liikuntaneuvojaksi ja tekee nyt liikunnallisia YouTube-videoita yrityksensä Whatsapp-ryhmään.

 

Liikunta on aina ollut oulaistelaisen Miia Niskasen sydäntä lähellä. Sairaanhoitajan vuorotyötä tekevän Niskasen normaali aamu alkaa yleensä kello kuudelta. Aamupuuron ja tunnin ruuan sulattelun jälkeen hän alkaa jumpata.
Sama harjoitus toistuu yleensä myös aina ennen iltavuoroa.
”Se on sellainen elämäntapa. Minulla on kotona myös koiria, joiden kanssa tulee liikuttua, satoi tai paistoi, joka ikinen päivä”, hymyilee Miia Niskanen.

Vuosia sitten Miia Niskanen ajatteli lähteä ystävänsä kanssa Vuokatin Urheiluopistoon opiskelemaan liikuntaneuvojaksi. Ratkaisevaa päätöstä Sotkamoon lähtemisestä hän ei kuitenkaan pystynyt tekemään.
”Ajattelin, että olen liian vanha kouluttautumaan uudelleen”.
Lopulta ystävä lähti ja Niskanen jäi kotiin. Se jäi harmittamaan häntä paljon. Eikö ikä ole oikeasti vain numeroita? Parin vuoden päästä Miia Niskanen koki henkilökohtaisen menetyksen, kun hänen isänsä kuoli. Se sai hänet miettimään elämäänsä ja valintojaan uudelleen.
”Koulusta kysyttiin, että otanko paikan vielä vastaan. Sanoin, että otan. Elämä on tässä ja nyt”, Niskanen muistelee.

Vuokatin vuosinaan Miia Niskanen mietti opettajansa kanssa, miten liikuntaneuvojan oppeja voisi hyödyntää jatkossa ammatillisesti. Hän muisti törmänneensä aikaisemmin netissä verkkokurssiin, joka teki häneen suuren vaikutuksen.
”Tuli heti tunne, että haluan joskus tehdä samanlaista”.
Opettaja ehdotti Niskaselle, että hän alkaisi tehdä YouTubeen liikuntavideoita. Viime keväänä tämä idea sitten konkretisoitui kunnolla koronaepidemian myötä.
”Ajattelin, että videoiden tekeminen sopisi loistavasti juuri tähän tilanteeseen”.
Miian mukana -yritys aloitti toimintansa lopulta viime kesäkuussa. Harjoitusten esitysalustana toimii Whatsapp-ryhmä, jossa mukana on kerralla 10 osallistujaa.
”Whatsapp-treenit on tehty maksimissaan 30 minuutin mittaisiksi ja niitä tehdään kolmesti viikossa. Vaikka pääpaino on lantiopohjan lihaksissa, käydään harjoituksissa läpi koko kroppa”.
Kyse on niin kutsutusta Hiit-treenistä, jossa hiki lentää ja sykkeet nousevat korkealle. Treeniin osallistujilta vaaditaan näin ollen jonkinlaista peruskuntoa.
”Vaihtoehtoisiakin liikkeitä löytyy, mutta lääkäriltä tai fysioterapeutilta pitää olla lupa treenaukseen, jos henkilölle on tehty esimerkiksi jotakin toimenpiteitä viime aikoina”.

Miian mukana omaa kuntoaan on kasvattanut tähän mennessä kolme Whatsapp-ryhmää. Miia Niskasen mukaan tulokset ovat olleet hyviä.
Yhdessäkin ryhmässä oli mukana monta henkilöä, joiden vyötärö pieneni kuuden viikon harjoittelun jälkeen peräti kahdeksalla sentillä.
”Se on minun mielestäni huikea tulos. Viskeraalista rasvaa vähentämällä voi välttyä tulevaisuudessa monilta sairauksilta kuten esimerkiksi diabetekselta”, Niskanen tietää.

Takaisin Jutut -sivulle