Neea haluaa olla Suomen paras uimari

Oulaistelainen Neea Junttila, 14, osallistui viime viikolla Sotkamon Vuokatissa Uimaliiton järjestämälle yläkoulujen uintileirille. Neean lisäksi altaassa polskutteli reilut 10 maan parasta nuorta uimarilupausta. Neea kertoo leirin menneen hyvin. Tästä onkin hyvä jatkaa kohti kesän suuria koitoksia: junioreiden ja aikuisten SM-kisoja.
Uintia Neea kertoo harrastaneensa noin seitsemän vuotta. Innostus harrastusta kohtaan syntyi Oulaisten uimahallissa käynnin jälkeen.
”Näin uimahallissa kilpauimariryhmän ja sanoin äidille, että minäkin haluaisin tuonne mukaan”, Neea kertoo.
Uimisessa Neeaa kiinnostaa eniten se, että siinä pääsee haastamaan itseään ja ilmapiiri urheilijoiden kesken on todella hyvä. Uinti on tällä hetkellä Neean harrastuksista niin selkeä ykkönen. Muista harrastuksista Neean sydäntä lähellä ovat ratsastus ja lumilautailu. Hän kuuluu myös Oulaisten nuorisovaltuustoon.

Jotakin Neean lahjakkuudesta kertoo se, että hän sijoittui viime syksynä aikuisten SM-kisoissa 1500 metrillä kahdeksanneksi. 17-vuotiaiden sarjan 800 metrillä sijoitus oli puolestaan viides. Mutta mikä Neeaa sitten kiinnostaa näinkin pitkissä uintimatkoissa?
”En minä oikein tiedä syytä sille. Niillä matkoilla vaan kulkee parhaiten. On kiva kokeilla omia rajoja ja sitä, mihin kaikkeen oma keho pystyy”, Neea hymyilee.
Neea on laittanut itselleen selkeän tavoitteen uintiharrastuksen suhteen. Hän haluaa vielä jonain päivänä päästä ulkomaille edustamaan Suomea arvokisoihin. Matkalla tätä tavoitetta kohti hän voi seurata televisiosta esimerkiksi yhden Suomen eittämättä lupaavimman nuoren uimarin, Louna Kasvion otteita arvokisa-altaissa. Louna on takavuosien uintilegenda Antti Kasvion tytär.
Neean uintiseura on Vieskan Uimarit. Tämä valinta on tehty pitkälti sen takia, ettei Oulaisista löydy hänelle sopivaa uintivalmennusryhmää. Neean valmentajana toimii Sami Hämäläinen, jota Neea kehuu vuolaasti.
”Sami on tosi mukava ja taitava valmentaja. Olen edistynyt paljon sen jälkeen, kun vuosi sitten siirryin hänen valmennukseensa”.

Takaisin Jutut -sivulle