Nuoret innolla mukana päihteettömässä toiminnassa

Syksy on päässyt hyvään vauhtiin ja sitä myötä myös seurakunnan ja kaupungin nuorisotoimen järjestämä 6P-toiminta. Kutosten päihteettömät -toiminta on tarkoitettu kaikille Oulaisten kaupungin 6-luokkalaisille ja ensi vuonna 6P viettää Oulaisissa 10-vuotissynttäreitään.
”Toiminnan tavoitteena on ehkäistä nuorten päihdekokeiluja ja tarjota sen tilalle muuta tekemistä. Tarkoituksena on myös se, että nuoret saisivat lisätietoa päihteisiin liittyen”, kertoo vs. nuorisotyönohjaaja Henna Röyttä.
Seurakunta tekee 6P-toimintaa yhdessä kaupungin nuorisotoimen kanssa. Tähän mennessä tunteja on ehditty pitää kahdelle luokalle, ja oppilaiden innostus toimintaa kohtaan on ollut hyvää luokkaa.
”6P-toiminta on aika suosittua ja nuoret odottavat, että pääsevät liittymään siihen. Yleensä ikäluokasta on jäänyt pois vain 3-5 nuorta”.

6P-toimintaa lähteminen tarjoaa nuorelle hyvän porkkanan. Kukin jäsen saa itselleen 6P-kortin, jolla saa hyviä etuja etukäteen kysytyistä liikunta-, kulttuuri- ja ruokapaikoista. Kortin pitäminen ja eduista nauttiminen vaatii sen, ettei nuori koske lukuvuoden aikana päihteisiin. Kieltolistalla mukana ovat myös energiajuomat.

Jokaisesta kutosluokasta on valittu kaksi 6P-raatilaista, jotka toimivat viestinviejinä seurakunnan ja kaupungin nuorisotyönohjaajien suuntaan. Jos raatilainen tai joku muu luokkatoveri näkee koulupäivän aikana tai vapaa-ajalla 6P:läisen käyttävän energiajuomaa tai muita päihteitä, voidaan hänelle antaa varoitus. Toisesta laiminlyönnistä seuraa 6P-toiminnasta erottaminen.
Henna Röyttä kertoo, että oulaistelaisille kutosille järjestetään kolme päihteiden käyttöä koskevaa oppituntia lukuvuoden aikana.
”Olemme lisäksi suunnitelleet pikkujouluja joulun tienoille sekä ensi keväälle yökoulua ja retkeä. Mutta korona määrää paljon, mitä voimme lopulta tehdä”.

Takaisin Jutut -sivulle