Nuorten ääni kuuluviin

Oulaisten seurakunnassa toimii noin 6-7 nuoresta koostuva vaikuttajaryhmä, jossa seurakunnan toimintaa tarkastellaan nuorten näkökulmasta. Raudaskylän lukiossa opiskeleva Iida Huhta-aho on yksi vaikuttajaryhmän jäsenistä. Hän innostui seurakunnan toiminnasta isoskoulutukseen osallistumisen jälkeen.
”Kukaan kavereistani ei lähtenyt silloin mukaan, mutta veljeni oli ollut isosena. Ajattelin, että sillä tavalla saan paremmin kesätöitä. Tähän mennessä olen ollut mukana todella monilla ripareilla, ja isosena toimiminen on ollut todella hauskaa. Lähdin siis aikoinaan isoseksi hieman vääristä syistä, mutta lopulta olen pysynyt siellä oikeiden syiden takia”, Iida toteaa.

Isoskoulutus onkin aihealue, johon nuorten vaikuttajaryhmä teki viimeisimmässä kokouksessaan muutosesityksen. Se liittyi pääasiassa aikatauluasioihin.
”Aikuisilla ohjaajilla on omat mielipiteensä asioista, mutta he eivät ehkä osaa ajatella asioita juuri nuorten ja isosten näkökulmasta”, Iida miettii.
Helinä Heinovirta on toinen vaikuttajaryhmän jäsenistä. Hän on toiminut isosena kaksi vuotta ja seurakuntatoimintaan hän lähti kavereidensa mukana.
”Ensimmäinen isoskoulutus vahvisti sen mielikuvan, että tämä on minun juttuni. Täällä saa olla rennosti oma itsensä ja saa tehdä asioita samanlaisten ihmisten kanssa”.

Helinän mielestä yksi tulevista vaikuttajaryhmän pohdittavaksi nostettavista asioista on se, millä tavalla nuorten iltoihin eli gospeleihin saataisiin lisää väkeä.
”Millä tavalla muutkin kuin isosena olevat kiinnostuisivat niistä? Gospeleissa parasta on se, että siellä näkee tuttuja illalla ja saa viettää rauhallista aikaa jutellen ja gospel-musiikkia kuunnellen”.
Iida Huhta-ahon mielestä vaikuttajaryhmässä toimiminen on hyvä tapa saada oma äänensä kuuluviin. Keskustelut eivät noudata virallista kaavaa, ja kaikki ideat otetaan avoimin mielin vastaan.

Korona-aika on tietänyt sitä, että myös vaikuttajaryhmä on joutunut ottamaan tapaamisissaan etäyhteydet käyttöön. Mutta ainakin Iidan ja Helinän mukaan tällainenkin yhteydenpitotapa on toiminut varsin hyvin.
”Korona-aikaan on vain pitänyt mukautua ja löytää uusia keinoa selvitä arjen haasteista”, Helinä sanoo.

Takaisin Jutut -sivulle