Oma rahakin on lujassa

Tähän saakka asiakkaita on rokotettu entistä enemmän ja nopeammin, jos maksut evät ole mennet laskuttajalle ajoissa. Kuulamani mukaan nykyisin on myös toisin päin. Omatkin rahat ovat niin lujassa palautua, että kuluja syntyy ja hermot menee niiden saamisessa omalle tilille.

Eräskin vanhempi henkilö kertoi, että hän halusi lopettaa jäsenyyden osuustoimintaliikkeestä. Oulaisissa sitä ei voinut tehdä, eikä tietojeni mukaan lopettaminen onnistunut edes valtakirjalla. Niin jäsenyyden omistaja otti ”taksin” ja lähti itse paikan päälle naapurikaupunkiin hakemaan rahojaan. Sekään ei meinannut onnistua. Tämä henkilö oli jo kauhtunut ja melkein huutanut, että hän haluaa rahansa pois. Hän oli kertonut, kuinka paljon irtisanomisen eteen on jo tehty työtä, ja maksettu kyytejä. Jo oli viimein tehonnut ja asianomainen sai rahansa ja vielä vuosikausien ostohyvitykset päälle.

Toinen tapaus liittyy suoranaisesti pankkisektoriin, kun Ylivieskassa lopetettiin eräästä paikasta oman rahan nostamisen mahdollisuus.
Toisella tapauksella oli muutama kymppitonni, jotka hän päätti muuttaa siirtona oulaistelaiseen pankkiin. Ei onnistunut Ylivieskassa, eikä hoitajatyttärelle kirjoitetulla valtakirjalla Oulustakaan.
Ekonomityttären piti tulla Helsingistä selvittämään äidin omien rahojen siirtämistä toiseen pankkiin. No sitten tämäkin onnistui, mutta tallettajalle koitui paljon vaivaa ja taisi mennä taivasosuukin kiroillessa.

Tarinat tuntuivat uskomattomilta, vaikka tiedän, että ne olivat tosia.
Sitten kävi itselle kämmi. Heti vuoden alussa ensimmäiset kaksi maksua tuplaantuivat menoiksi päätteeltä maksettaessa. Suuremmasta summasta ilmoitin heti ko. yhtiön paikalliselle asiamiehelle. Hän sanoi ja niin oli firman nettisivullakin, että kahden viikon kuluessa ylimääräinen raha palautuu tilille. Eipä tullut.
Soitin suoraan ko. firman pääkonttoiin. Sieltä sanottiin, että ylimääräinen summa on siirretty johonkin. Puhelimeen vastannut lupasi selvittää asian ja soittaa minulle vielä samana päivänä.
Eipä soittanut.

Soitin firmaan seuraavana päivänä ja sieltä vastasi ystävällinen nainen.
Hänkin lupasi selvittää asiaa. Myöhemmin hän ilmoitti, että ylimääräinen raha on siirretty mahdollista seuraavaa laskutusta varten.
Hohoijaa ja pyhät hyssykät!
Kahden viikon ja kolmen päivän kuluttua ilmoitin, että rahani pitää palauttaa seuraavaan päivään mennessä, niin kuin olisi jo pitänyt tehdä heidän nettisivujensa lupauksen mukaisesti.
Vihdoin ne sitten palautuivat tililleni.
Kun paikallinen asiamies oli jättänyt vielä toisenkin sovitun asian tekemättä, niin päätin vaihtaa yhtiötä. Nyt odottelenkin toisen yhtiön tarjousta! Jospa siellä toimittaisiin lupausten mukaisesti.

Takaisin Jutut -sivulle