Oulainen villiintyi hetkeksi

Tapahtumatyhjiöön on nyt vihdoin saatu puhkaistua rokotusneulan kokoinen reikä, jonka kautta sisään virtaa jälleen esiintyjiä, katsojia, musiikkia, iloista puheensorinaa ja elämyksiä kaikille aisteille.

Villi Perjantain yhteyteen oli tänä vuonna järjestetty tapahtuma, jollaista Oulaisissa ei oltu aiemmin nähty. Kaupungin kulttuuri- ja nuorisotoimen ahkeroimassa XOX-tapahtumassa urheilupuisto valaistiin elämykselliseksi toiminta-areenaksi. Kuuluttamon muuntauduttua DJ-kopiksi iloiset rytmit kantautuivat kentältä ympäristöön houkutellen paikalle kaiken ikäisiä ihmisiä. Jokaiselle oli jotakin koettavaa ja nähtävää. Puunrungot oli koristeltu uv-väreillä ja kenttää reunustavat puut valaistiin liikkuvilla kuvioilla. Puiden väliin pingotettuun muoviin oli hyvä kokeilla graffitin maalaamista. Paikan päällä esiintyi muun muassa Aapo Rautio, oululainen ilmakitaristi. Aapo on osallistunut Talent-kilpailuun ja Oulussa järjestettäviin ilmakitaran MM-kilpailuihin hyvällä menestyksellä. Maksuton tapahtuma tarjosi myös paljon muuta nähtävää ja koettavaa huipentuen näyttävään tulishow’hun.


Oulaisten urheilupuistossa sai nauttia valo- ja ääni-taiteesta illan pimentyessä.

Keskustan alueella väki alkoi liikkua kaupoissa ja torilla jo iltapäivällä. Torilla oli saatavana niin suolaisia kuin makeitakin herkkuja: tortilloja, lohikeittoa, hot dogeja, makkaraa, lakritsia, hattaraa… Illalla paikan päälle piipahtaneita viihdytti karaokekerho aina iltakymmeneltä järjestettyyn ilotulitukseen saakka.

Ohjelmaa olivat järjestäneet myös kirjasto sekä jokainen kauppa ja yrittäjä, joka oli tapahtumaan halunnut osallistua. Koronagallerian ovet olivat auki koko illan ja kävijöitä siellä oli ollut iltakahdeksaan mennessä jo 170. WetoWoima-hanke, joka on ollut aktiivisesti mukana torialueen ja tapahtumien kehittämisessä oli tietenkin myös paikan päällä arpamyynnin merkeissä. Uudehkot torikopit olivat saaneet juhlavalaistuksen ja toimivat muun muassa Törmänhovin elintarvikekioskina. Pop-up-myyjiä oli saatu Bergströmin kiinteistön ikkunoita valaisemaan ja tarjoukset sekä ihanat tuotteet vetivät puoleensa ohikulkijoita kauniisti roihukynttilöillä valaistujen katujen varsilta.

Takaisin Jutut -sivulle