Oulaisissa Oulun vaalipiirin toiseksi laiskimmat äänestäjät

Oulaisten ennakkoäänestyspaikalla riitti pientä jonoa viime perjantaina.

Presidentinvaalien ennakkoäänestys päättyy tänään tiistaina. Kello 13 mennessä Oulun vaalipiirissä oli ennakkoon äänensä jättänyt 35,4 prosenttia äänioikeutetuista. Kunnista vilkkainta äänestys oli Puolangalla, jossa äänestysprosentti oli 44,6. Jokilaaksojen kunnista toiseksi laiskimpia äänestäjiä oli Oulaisissa, jossa äänestysprosentti oli 29,5. Vielä tätä vähemmän äänestäminen kiinnosti Alavieskassa, jossa prosenttiluku näytti 28,1.

Lieneekö sitten Oulaisten äänestysvilkkauden vaisuuteen syynä ollut se, että äänestyspaikka lukiolla aukaisi ovensa arkena vasta kello 12, kun esimerkiksi Merijärvellä äänestämään pääsi heti kello 9 alkaen. Aikataulua harmitteli yksi jos toinenkin turhaan lukion ovella käynyt äänestäjä.

Oulaistelainen Arvo Härö saapui äänestyspaikalle viime viikon perjantaina lähes heti kello 12 jälkeen. Pian hänen jälkeensä oven eteen alkoi jo muodostua jonoa. Härön mielestä äänestäminen oli hänelle ”helppoa kuin heinänteko”.

”Oma ehdokas oli helppo valita. Sen voin paljastaa, että miesehdokkaan puoleen käännyin”, kertoi Arvo Härö ja totesi myös, että koko ehdokasjoukko oli näissä vaaleissa oikein hyvä.

Ennakkoäänestäminen sopii Arvo Härön mielestä hänelle parhaiten, sillä varsinaisena äänestyspäivänä aikaa jää sitten kaikkeen muuhun.

Seudun muista kunnista Merijärvellä äänestysprosentti oli 32,2, Haapavedellä 32,4 ja Ylivieskassa 33,7.

Takaisin Jutut -sivulle