Oulaistelais- ja vihantilaisväriä ammattitaidon SM-finaaleissa

Jedun Oulaisten yksiköstä loppukilpailuun pääsivät vihantilaislähtöinen Alisa Vikki ja haapajärvinen Ilona Nevala, jotka molemmat kilpailevat lähihoitaja-lajissa.

Yhteensä kymmenen Koulutuskeskus Jedun opiskelijaa on selvittänyt Taitaja-semifinaaleista tiensä toukokuussa Porissa kilpailtaviin ammattitaidon SM-finaaleihin. Koronatilanteen vuoksi Taitaja-semifinaalit kilpailtiin helmikuun alussa oppilaitosten omissa yksiköissä.

Viime vuoden tapaan finaaliedustusta JEDUsta nähdään hitsaus-, yrittäjyys- ja talonrakentaminen -lajeissa.

JEDUn Oulaisten yksikössä merkonomiksi opiskelevat Joanna Minkkinen ja Heli Torssonen selvittivät tiensä yrittäjyys-lajin finaaliin, joka käydään parikilpailuna. Minkkinen on lähtöisin Oulaisista ja Torssosen kotipaikkakunta on Haapavesi.

Talonrakentaminen-lajissa alavieskalainen Niko Säily kilpailee SM-kullasta. Säily opiskelee JEDUn Kalajoen yksikössä.

Hitsaus-lajissa JEDUn Nivalan yksikössä opiskelevat Joonas Tölli ja Jimi Leppälä lunastivat paikan finaaliin. Nivalasta lähtöisin oleva Tölli pääsi myös viime vuonna Taitaja-finaaliin. Ylivieskasta kotoisin oleva Leppälä on rutinoitunut kilpailija maastohiihdon puolelta. Nyt mies pääsee näyttämään taitonsa ensimmäistä kertaa ammattitaidon SM-finaalissa.

JEDUn Oulaisten yksiköstä loppukilpailuun pääsivät myös vihantilaislähtöinen Alisa Vikki ja haapajärvinen Ilona Nevala, jotka molemmat kilpailevat lähihoitaja-lajissa.

Parturi-kampaajaksi opiskeleva Alisa Haapala on yksi hiusmuotoilu-lajin finalisteista. Haapalan kotipaikkakunta on Ylivieska ja hän opiskelee JEDUn Nivalan yksikössä.

P1 ravintola-catering-palvelut lajin parikilpailussa Haapavedellä opiskelevat pyhäjärvinen Janette Kahelin ja Nivalasta kotoisin oleva Jennamiia Arvola ansaitsivat niin ikään finaalipaikan semifinaalisuorituksellaan.

Takaisin Jutut -sivulle