Oulaistelaiset ottivat presidentin kävelyhaasteen vastaan

Sää suosi uudistetun Toholan kuntoradan avajaisia viime torstai-iltapäivänä. Kuntoradan nuotiopaikalle olikin kerääntynyt runsaslukuinen joukko ulkoilijoita testaamaan radan kunnon. Joukon vetäjänä toimi kaupunginjohtaja Riikka Moilanen, joka tunnustautui itsekin innokkaaksi kävelyn harrastajaksi.
”Kävelen itseasiassa oikein paljon. Minulla on ranteessani mittari, joka kannustaa kävelemään ja myöskin moittii, jos en ole kävellyt tarpeeksi”, nauroi Riikka Moilanen.
Vaikka kaupunginjohtaja omistaa auton, ei hän käytä sitä tällä hetkellä lainkaan.
”Olen antanut autoni tyttäreni käyttöön. Liikun siis kävellen täällä Oulaisissa ja Oulussa. Viime viikollakin kävelin mittarin mukaan maanantaista perjantaihin 40 kilometriä. Siihen päälle sitten vielä viikonlopun omaehtoiset harrastekävelyt”.

Asukkaiden liikuttaminen on Riikka Moilasen mukaan yhä tärkeämmässä roolissa kuntien tehtävälistalla.
”Nyt kun sote on hyvinvointialueilla, pitää meidän entistä enemmän kannustaa ihmisiä huolehtimaan itsestään. Se ei ole ainoastaan liikkumista tai urheilemista, vaan mielen virkistämistä. Mielestäni me voimme Oulaisissa taputtaa itseämme olkapäälle, koska olemme selvästi satsanneet liikkumiseen. Puitteet ovat kunnossa ja luonto lähellä”, kehui Riikka Moilanen.
Toholan kuntoradalla tehty kävelytempaus liittyi presidentti Sauli Niinistön alullepanemaan kävelyhaasteeseen. 75-vuotias Niinistö kertoo kävelevänsä päivittäin 12 000 askeleen verran.
”Kävelylle lähteminen ei maksa mitään. Mukaan voi ottaa seuraa ja vaihtaa kävelyn lomassa kuulumiset. Olen itsekin huomannut, että varsinkin nyt kun on ollut raskaita ja pitkiä työpäiviä, ovat raitis ilma ja liikkuminen aika hyvä palautumisen lääke”, toteaa Riikka Moilanen.

Takaisin Jutut -sivulle